Srijeda, 28 veljače, 2024

Oglasio se Centrotrans nakon incidenta njihovog vozača: Dobit će otkaz!

Preporučeno

Nakon snimka koji je nastao jučer na stanici kod Vijećnice, sada se oglasio i Centrotrans.Kažu da se stide postupka njihovog vozača, te da će on dobiti otkaz.

Portal Crna Hronika jučer je objavio snimak na kojem se vidi kako vozač Centrotransovog autobusa fizički izbacuje stariju gospođu iz vozila, nakon verbalnog okršaja.

“U ovaj autobus nećeš ući. Nema Boga da ćeš se voziti. Starija žena me je koštala 170 KM”, govorio je vozač.

Nakon snimka koji je nastao jučer na stanici kod Vijećnice, sada se oglasio i Centrotrans.Kažu da se stide postupka njihovog vozača, te da će on dobiti otkaz. Njihovo saopštenje prenosimo u cjelosti.

Upravo se čita:  Policija oduzela Seata od vozačice koja je imala 15.868,00 KM neplaćenih kazni

“Izražavamo veliko žaljenje što je ovaj sramni postupak, neprofesionalan i nedopustiv odnos prema putnici, djelo našeg uposlenika.

Po saznanju za nemili događaj vozač je odmah suspendiran i protiv njega je pokrenut postupak koji predviđa i otkazivanje Ugovora o radu.

Ovom prilikom upućujemo izvinjenje našoj putnici i građanima Kantona Sarajevo koji koriste usluge našeg prijevoza. Sigurno je da ne postoji nikakvo opravdanje za ovakvo ponašanje našeg vozača, i učinit ćemo sve da se ovakvi ili slični postupci nikada više ne ponove.

Upravo se čita:  Danas "udara" drugo džemre: Znate li šta to znači?

Centrotrans kao kompanija sa dugom tradicijom autobuskog prijevoza putnika, ulaže velika materijalna i finansijska sredstva kako bi našim putnicima obezbijedila najkvalitetniji prijevoz. Značajna sredstva i vrijeme ulažemo u edukaciju uposlenika te primjenu definiranih pravila u ponašanju voznog i drugog radnog osoblja prilikom obavljanja iznimno odgovornog posla – pružanje usluga javnog prijevoza putnika.

Nažalost, i pored svega što je poduzeto, desi se slučaj u kojem pojedinac svojim postupkom naruši godinama građen imidž i odnos prema korisnicima naših usluga, te na taj način umanji doprinos svih uposlenika Centrotransa u obezbjeđenju kvalitetnog prijevoza na području Kantona Sarajevo.

Upravo se čita:  Novi detalji akcije "Mardelj": Tužilaštvu prijavljeni direktor i komandir zatvora u Bijeljini

Naše cijenjene putnike želimo obavijestiti da je ovaj izolirani slučaj osuđen od svih uposlenika, posebno voznog osoblja, te da će sve učiniti kako bi putnicima kao i do sada pružili maksimalno kvalitetnu i udobnu vožnju u autobusima kompanije Centrotrans”, naveli su iz Centrotransa.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Nakon što je napustila OBN televiziju: Evo u koju TV kuću je prešla Maja Munda

Jedna od omiljenih TV voditeljica u BiH Maja Munda iznenadila je javnost s viješću kada je nakon 17 godina...

Još vijesti za vas