Subota, 9 prosinca, 2023

Oglasio se i drugi akter sukoba sa uposlenikom Rada na Dobrinji: “On je mene napao pred suprugom i prijetio”

Iz firme Rad su objavili da je njihovog uposlenika napao jedan od korisnika garaže u naselju Dobrinja te da je radnik zadobio povrede u predjelu lica.

Preporučeno

Advokat Kenan Ibrahimpašić, u svojstvu punomoćnika A. Ć. koji je u petak navečer bio akter incidenta sa uposlenikom KJKP Rad, obratio se medijima sa drugom stranom priče. Reakciju prenosimo u cijelosti:

“Naime, ne stoje navodi koje ste objavili u vezi napada na radnika KJKP Rad na Dobrinji sinoć, a koje ste preuzeli sa stranice KJKP Rad.

Upravo se čita:  Sindikat od nove Uprave KCUS-a traži reakciju, tvrde da je Sebija Izetbegović pljunula zaštitara i bacila motorolu na pod

Moj klijent je ovdje oštećeni, jer je zaposlenik KJKP Rad prvi napao moga klijenta koji se nalazio sa svojom suprugom i koji je došao u garažu da parkira vozilo i koja je očevidac događaja. U tom momentu dok su se nalazili u garaži isti mu je prišao i obraćao se povišenim tonom prema njemu iz razloga što je vozio djete po garaži u autu i odatle je revoltiralo uposlenika bez ikakvog razloga i da je onda isti prišao i prvi ga napao.

Upravo se čita:  Njemačku zatrpao snijeg, očekuje li BiH isti scenarij: Evo šta kaže Sladić!

Ovom dodajmo da je moj klijent od uposlenika KJKP Rad takoder dobio prijetnje po život, svakako koje ćemo u ponedjeljak prijavit, a iste imaju obilježja krivičnog djela Ugrožavanje sigurnosti prema KZ FBIH.

Moj klijent znači nije napao nego se branio u samoobrani. Također je zadobio i on povrede za sto imamo medicinsku dokumentaciju. Toliko možemo reći u ovo moment i radi dalje istrage.”

Upravo se čita:  Zvanično: Odluka o poništenju doktorata Sebije Izetbegović ide u Službene novine!

Podsjetimo, iz Rada su objavili da je njihovog uposlenika napao jedan od korisnika garaže u naselju Dobrinja te da je radnik zadobio povrede u predjelu lica.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

KCUS ponudio Sebiji Izetbegović novo radno mjesto, prihvatila je

Dr. Izetbegović, bivša generalna direktorica KCUS-a je danas potpisala ugovor o radu koji joj je ponuđen u skladu s...

Možda vas zanima i ovo