Utorak, 18 lipnja, 2024

Oglasio se i drugi akter sukoba sa uposlenikom Rada na Dobrinji: “On je mene napao pred suprugom i prijetio”

Preporučeno

Iz firme Rad su objavili da je njihovog uposlenika napao jedan od korisnika garaže u naselju Dobrinja te da je radnik zadobio povrede u predjelu lica.

Advokat Kenan Ibrahimpašić, u svojstvu punomoćnika A. Ć. koji je u petak navečer bio akter incidenta sa uposlenikom KJKP Rad, obratio se medijima sa drugom stranom priče. Reakciju prenosimo u cijelosti:

“Naime, ne stoje navodi koje ste objavili u vezi napada na radnika KJKP Rad na Dobrinji sinoć, a koje ste preuzeli sa stranice KJKP Rad.

Upravo se čita:  Uhapšene dvije osobe zbog krađe teleta i janjadi

Moj klijent je ovdje oštećeni, jer je zaposlenik KJKP Rad prvi napao moga klijenta koji se nalazio sa svojom suprugom i koji je došao u garažu da parkira vozilo i koja je očevidac događaja. U tom momentu dok su se nalazili u garaži isti mu je prišao i obraćao se povišenim tonom prema njemu iz razloga što je vozio djete po garaži u autu i odatle je revoltiralo uposlenika bez ikakvog razloga i da je onda isti prišao i prvi ga napao.

Upravo se čita:  Detalji drame u Gradačcu: Prijetio majci, oduzet mu pištolj, prebačen na psihijatriju

Ovom dodajmo da je moj klijent od uposlenika KJKP Rad takoder dobio prijetnje po život, svakako koje ćemo u ponedjeljak prijavit, a iste imaju obilježja krivičnog djela Ugrožavanje sigurnosti prema KZ FBIH.

Moj klijent znači nije napao nego se branio u samoobrani. Također je zadobio i on povrede za sto imamo medicinsku dokumentaciju. Toliko možemo reći u ovo moment i radi dalje istrage.”

Upravo se čita:  Neobičan let aviona na nebu iznad BiH izazvao brojne reakcije: "Kao kad majstori kad postavljaju podno grijanje"

Podsjetimo, iz Rada su objavili da je njihovog uposlenika napao jedan od korisnika garaže u naselju Dobrinja te da je radnik zadobio povrede u predjelu lica.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Nove američke sankcije: Na crnoj listi sedam kompanija povezanih s porodicom Dodik

Američko ministarstvo finansija (OFAC) objavilo je nove sankcije osobama i firmama iz Bosne i Hercegovine. Kako je saopćeno iz Ministarstva...

Još vijesti za vas