Nedjelja, 14 travnja, 2024

Oglasio se putnik Kantićevog busa: “Sve je izgorilo za 10 minuta. Četiri sata smo čekali novi bus. Smrzli smo se”

Preporučeno

Tokom ponoći došlo je do samozapaljenja autobusa bosanskohercegovačke kompanije “Kantić” u Sloveniji.

Nesreća se desila na putu Bregane prema Ljubljani u Sloveniji kada se iz još nepoznatih razloga zapalio autobus iz BiH piše Crna-Hronika. Na sreću nema povrijeđenih osoba a pričinjena je velika materijalna šteta na autobusu kompanije Kantić.

Autobus bosanskohercegovačkog prijevoznika Kantić prevozio je putnike na relaciji Sarajevo – Frankfurt.

Za redakciju portala Crna-Hronika javio se putnik koji je iz Sarajeva krenuo u Njemačku sa Kantićevim autobusom. Kaže sve se desilo oko ponoći, a autobus je izgorio u 10 minuta.

Upravo se čita:  Obustavlja se potraga za tijelom male Danke u ovom obimu, istražitelji planiraju nešto drugo

Ne znamo još ništa. Motor je počeo goriti odjednom i onda je nastala trka i frka po autobusu. Počeo je jak dim, nismo mogli disati. Budili smo putnike koji su spavali da se spasimo. Za 10 minuta je izgorio sav autobus sa našim stvarima. Sve je izgorilo. Meni je roba izgorila u vrijednosti od 3.000 eura.

Upravo se čita:  Zemljotres u Hrvatskoj: 'Glasna eksplozija, prozori su se zatresli'

Autobus se sav zadimio. Nismo mogli disati. Kada je vozač uspio zaustaviti autobus, izašli smo na vrata, i taman kad su svi izašli vatra je zahvatila cijelo vozilo. Slovenačka policija je došla, bili sa nama 30 minuta i otišla. Čekali smo 4,5 sati novi autobus da dođe po nas iz Gradiške. Smrzli smo se na cesti.

Vozači su bili fer i korektni. A za oštetu ćemo vidjeti sa Kantićem jer su svim putnicima izgorjeli koferi.

Upravo se čita:  Bivši inspektor objašnjava šta će se dogoditi ako Dankino tijelo nikada ne pronađu

Ja sam sjedio skroz pozadi, ispod motora. Tu je planulo odmah, tu sam ja sjedio. Na sreću evo sad smo ušli u Njemačku. Niko od nas 55 sa vozačima nije povrijeđen na sreću. Malo smo se nagutali dima, doživjeli stres, ostali bez svojih stvari ali smo živi. – izjavio je putnik Kantićevog autobusa za portal Crna-Hronika.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Sve je više onih sa “šest nula” na računu: Ovo je grad u BiH koji ima više od 150 milionera

Informacija koju je prije nekoliko mjeseci objavio BiznisInfo.ba, da u Živinicama ima više od 150 milionera, izazvala je pravu...

Još vijesti za vas