Utorak, 16 srpnja, 2024

Ogorčeni Sarajlija upozorava: Ovako se naplaćuje carina i porez običnim grđanima u BIH!

Preporučeno

Na našu adresu je stiglo zanimljivo upozorenje o onilne kupovini. Upozorenje čitatelja Bh-index portala (ime i prezime poznato redakciji) prenosimo u cjelosti.

paket1
Ilustracija

Dakle, situacija je slijedeća, preko interneta sam kupio polovan dio za automobil u vrijednosti od 60 eura, da bi u konačnici platio carinu i porez 127 KM. Također bih volio da moji sugrađani vide i da obrate pažnju, da ne dođu u moju situaciju, da ih ne bi naša draga država i administracija ”opljačkala” da za vrijednost pošiljke 60 eura plate još 127 KM.

Upravo se čita:  Gazde odlučuju hoće li radnici raditi po najvećim vrućinama

Najtužnije od svega je što je carina i porez koliko sam shvatio 50 KM, ali su različite usluge i takse ostatak. Dakle, meni ne trebaju nikakva objašnjenja ili slično, samo želim da upozorim sugrađane, te da obrate pažnju i ne dođu u moju situaciju. Izgleda da socijalizam-komunizam nije ni prošao i da se još uvijek plaća 100 % carina i porez.

Upravo se čita:  Sa tržišta BiH zbog opasnosti povučen skateboard

Još jedna stvar je bitna za spomenuti da su mi poziv o prispjeću pošiljke uputili iz špedicije ne iz carine, tako da su izgleda svi dobro uvezani i da su špedicije dobro osigurale sebi tu zaradu od 50 KM koliko naplaćuju ”usluge”, poručuje naš čitatelj.

racun12

racun22

(Bh-index)

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Da li klima da radi stalno ili je s vremena na vrijeme treba isključiti? Evo šta kaže stručnjak

Da li je bolje da klima uređaj radi neprekidno ili je treba s vremena na vrijeme isključiti? Donosimo savjet...

Još vijesti za vas