Utorak, 25 lipnja, 2024

Oklopna vozila MUP-a RS na ulazu u Srebrenicu

Preporučeno

Na društvenim mrežama se pojavio video u kojem se vidi transporter na putu Srebrenica-Potočari. To je potvrdio i predsjednik Memorijalnog centra Emir Suljagić.

Napetosti u i oko Srebrenice pojačane su otkako je čelnik bosanskih Srba Milorad Dodik najavio da će njegova vlada održati sjednicu u Srebrenici na isti dan kada Opća skupština UN-a bude glasala o rezoluciji kojom se 11. juli proglašava Međunarodnim danom sjećanja na genocid u Srebrenici.

Danas, uoči sjednice, na društvenim mrežama se pojavio video u kojem se vidi transporter na putu Srebrenica-Potočari. To je potvrdio i predsjednik Memorijalnog centra Emir Suljagić.

Upravo se čita:  Priča o majstoru Muhamedu koji je polupao prozore jer mu vlasnik nije platio radove dobila svoj nastavak: Nakon policijskoj ispitivanja završio u bolnici

“First thing jutros: policijski punkt, kombi pun žandarmerije, 300 metara od kuće. Moja kuća je nekih 15 kilometara od Srebrenice gdje će se danas održavati sjednica Vlade RS. Barem jedan oklopni transporter na putu Srebrenica-Potočari, Despoti, sve sile što imaju su danas dovukli ovdje. Mi sad, kao, treba da se prepadnemo”, napisao je Suljagić.

Upravo se čita:  Crnogorci i Albanci objavili uzrok historijskog nestanka struje

Ovu informaciju objavio je i portal Istraga.ba koji je objavio i video.

Podsjećamo, pored članova Vlade, sjednici u Srebrenici će prisustvovati i ministri u Vijeću ministara, kao i načelnici i gradonačelnici lokalnih zajednica sa područja Birča i Podrinja.

Istovremeno, vlasti RS planiraju doći i u Podrinje kako bi “iskazali nezadovoljstvo” zbog usvajanja rezolucije.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Sankcioniranim firmama ‘povezanim s porodicom Dodik’ prijete raskidi ugovora

Četiri institucije i jedno javno poduzeće iz Bosne i Hercegovine potvrdili su za Radio Slobodna Evropa (RSE) da mogu...

Još vijesti za vas