Srijeda, 21 veljače, 2024

Okršaj meteorologa u programu uživo: “Izvoli sjedni ti, prevarantu! Sjedni tu. Ovo ste mi namjestili”

Autor:Redakcija

Preporučeno

– Po Zakonu o hidrometeorološkoj službi prognozu smiju iznositi jedino uposlenici Republičkog hidrometeorološkog zavoda – stoji u prijavi.

Sukob između školovanih srbijanskih meteorologa i entuzijasta nastavio se u subotu, kada su se penzionisani meteorolog Republičkog hidrometeorološka zavoda Srbije (RHMZ) Nedeljko Todorović i meteorolog amater Ivan Ristić u studiju televijske postaje Informer TV nakratko susreli i posvađali, javlja Blic.

Todorović je u programu Informer TV-a rekao da “lažnim meteorolozima ne želi davati na značaju” već da želi razgovarati o vremenu.

– Javnost je čula da oni nisu stručni ljudi za poslove meteorologije i o toj temi više ne želim govoriti. Možemo pričati o prognozi – rekao je Todorović.

U tom je trenutku u studio ušao Ristić, što je naljutilo Todorovića, koji je demonstrativno iskočio iz stolice i krenuo prema izlazu iz studija.

Upravo se čita:  Šok u autobusu: Žena krenula kod svoga sina u Štutgart. Napravili pauzu i samo se srušila, na mjestu mrtva

– Izvinjavam se, odmah ću izaći! Istog trena izlazim, izvoli sjedni ti, prevarantu! Sjedni tu. To ste mi namjestili. Prema tome doviđenja – rekao je Todorović dok je izlazio iz studija.

Ristić je pokušao smiriti situaciju te Todorovića pozvao da se vrati u studio.

– Neđo, dođi slobodno, ja ne znam u čemu je problem – rekao je Ristić.

Ristić je na društvenoj mreži Facebook komentirao incidentu u studiju Informer TV-a.

– Do daljnjeg samo objavljujem ILMETEO tekstove. Neću više raditi prognoze za Srbiju. Dosta mi je ovog ponižavanja od strane diplomiranih meteorologa. Prvak Jugoslavije iz fizike, Olimpijada u Londonu, trostruki prvak Evrope u prognozi vremena, IRIE jedan od najboljih meteo-modela trenutno, ARW-IR lovac na superćelijske oluje i da idem u policiju davati izjavu, dosta je! – napisao je Ristić na Facebooku.

Upravo se čita:  Nije na granici prijavila 1,2 kilograma nakita u vrijednosti od 42.000 eura pa joj carina sve trajno oduzela uz novčanu kaznu!

Podsjetimo, protiv trojice popularnih meteorologa amatera, Ivana Ristića, Đorđa Đurića i Marka Čubrila, predane su krajem prošle godine kaznene prijave. Jedan od jedan od podnositelja prijave, izvjesni Dušan J., za sebe kaže da je diplomirani meteorolog i pripadnik Ministarstva odbrane Republike Srbije.

U prijavi je naveo da se u zadnje vrijeme sve češće na televiziji i u novinama pojavljuju osobe koje se predstavljaju kao meteorolozi, aludirajući na Ristića, Đurića i Čubrila. Optužio ih je da nemaju potrebne stručne kvalifikacije meteorologa, ali da svejedno prognoziraju vrijeme.

Upravo se čita:  Srbija dobila novo oružje od Putina, Vučić: Nije snažan kao Krasuha, ali je odličan

– Po Zakonu o hidrometeorološkoj službi prognozu smiju iznositi jedino uposlenici Republičkog hidrometeorološkog zavoda – stoji u prijavi.

Dušan J. tvrdi da su “njihove prognoze o vremenu i vremenskim prilikama netačne i preuveličane s ciljem da privuku pažnju u novinama i tako ostvare što veću zaradu.

– Netačnim prognozama “stvaraju i šire paniku među građanima jer ne znaju koliko je to zaista točno i opasno, a širenje panike putem medija je kazneno djelo – rekao je Dušan J.

Moglo bi vas zanimati

Izdvajamo

Izdvajamo

Sve više građana odlazi u kladionice: Ne vide izlaz u radu nego u kockanju

Sve više raste broj bh. građana koji gube gomile novca na igrama na sreću. Tako je lani promet u...

Još vijesti za vas