Petak, 24 svibnja, 2024

Okupljanje studenata u Sarajevu nakon što je njihova kolegica veličala Ratka Mladića

Preporučeno

Mirno okupljanje najavljeno je u 11:45 sati u Kampusu Univerziteta u Sarajevu, tačnije ispred Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije.

Slađana Todić, studentica sarajevskog Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije 11. jula na svom Instagram profilu iznijela sramotne izjave. Veličala je Ratka Mladić osuđenog pred Haškim tribunalom za genocid u Srebrenici i druge ratne zločine te sramotno kazala: “Nek’ smo vas pobili, odje*i”. Nakon uznemirujuće objave, njene kolege, studenti, najavili su okupljanje u znak protesta.

Upravo se čita:  Višković priznao: EBRD obustavio finansiranje izgradnje autoputa Koridora 5C kroz RS

Sramotne izjave studentice UNSA na 11. juli: “Nek’ smo vas pobili”

Mirno okupljanje najavljeno je u 11:45 sati u Kampusu Univerziteta u Sarajevu, tačnije ispred Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije.

“Pozivamo sve kolege, kako sa našeg, tako i sa drugih fakulteta Univerziteta u Srajevu da nam se pridruže i da zajedno pokažemo naš stav po pitanju dešavanja, te da zatražimo sankcije za kolegice”, navodi se u pozivu studenata.

Upravo se čita:  Svako registrirano vozilo ima pravo na dva besplatna popravka kvara i jedan prijevoz do servisa

Na gnusan čin ranije je reagovao i Studentski Parlament Univerziteta u Sarajevu, naglasivši, između ostalog, da će njihovi predstavnici u tijelima i organima Univerziteta tražiti hitno sankcionisanje, te izmjenu pravilnika kojima bi se za ovakva ponašanja izricale najstrožije kazne.

Saopštenje za javnost izdao je i Fakultet za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije, u kojem stoji kako je dekan već poduzeo aktivnosti iz svoje nadležnosti ka utvrđivanju činjeničnog stanja.

Upravo se čita:  Suđenje u predmetu “Džena Gadžun”: Prikazan snimak operativnog zahvata, ko je napuštao salu i zašto?!

Izdvajamo

Izdvajamo

Ovo je nastradali mladić: Motociklista poginuo u sudaru kod Laktaša

U teškoj saobraćajnoj nesreći rano jutros kod Laktaša poginuo je motorista Kristian Daić (35) iz Bosanskog novog (Novog Grada). Nesreća...

Još vijesti za vas