Četvrtak, 18 srpnja, 2024

“Olujni sistemi biće sporopokretni”: U narednim satima stiže promjena, BH Meteo upozorava građane na opasnost

Preporučeno

O detaljima vezanim za današnju promjenu vremena pisao je BH Meteo

Nakon sunčanog jutra koje nas je dočekalo u većem dijelu Bosne i Hercegovine, u popodnevnim satima će doći do nove promjene.

Bh. meteorolozi su početkom sedmice pisali o tome kako je srijeda potencijalno opasan dan zbog količine kiše koja bi mogla pasti na određenim područjima.

O detaljima vezanim za današnju promjenu vremena pisao je BH Meteo:

Upravo se čita:  Ako radite na crno u BiH dobit ćete mizernu kaznu, a u Njemačkoj čak 10 godina robije

– Današnje nestabilnosti lagano počinju, a u poslijepodnevnim i večernjim satima slijedi glavnina toga. Dijelove centralne, istočne, sjeverne i sjeveroistočne Bosne u poslijepodnevnim i večernjim satima današnjeg dana očekuju lokalno obilni pljuskovi sa grmljavinom.

Olujni sistemi će biti sporopokretni, tako da iznad pojedinih područja mogu istresti veću količinu kiše za kratko vrijeme. Usljed toga postoji opasnost za izbijanje bujičnih poplava.

Upravo se čita:  Meso luksuz za svakog drugog stanovnika

Danas manje nestabilno u Hercegovini i na jugozapadu Bosne gdje će se većinom zadržati suho vrijeme uz promjenjivu oblačnost, napisali su na Facebook stranici BH Meteo.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Centralna banka BiH primila 480 miliona KM oštećenog novca

Trezori Centralne banke BiH (CBBiH) su u toku 2023. godine od komercijalnih banaka primili 11.661.439 komada oštećenih novčanica i...

Još vijesti za vas