Četvrtak, 30 studenoga, 2023

Ono što je Mustafa iskopao u svojoj bašti, čudi se cijelo naselje

Autor:Hayat.ba

“Ono kad krompira možeš naslagati kao drva u naramak, kod nas se to kaže – eto ih k’o mačići mašAllah! – kaže Mustafa zadovoljan zbog dobrog uroda krompira.

Preporučeno

U srcu našeg dragog Mustafe Gradaščevića, u malom kutku Janje, krije se tajna uspjeha koja se ogleda u svim aspektima njegovog života.

On je primjer vrijedne i posvećene porodice Gradaščević, koja već dugi niz godina s ljubavlju i strašću brine o poljoprivredi, piše Hayat.ba.

Naša zemlja je blagoslovljena bogatstvom i plodnošću, čeka samo da se uloži trud i rad kako bi se otkrila njena prava vrijednost. Mustafa Gradaščević je jedan od onih koji su prepoznali ovu priliku.

Upravo se čita:  Tužno obraćanje tetke Nizame Hećimović: Gledala me, a nisam joj mogla pomoći
Foto: Hayat.ba

Njegove riječi odražavaju ponos i ljubav prema svojoj zemlji. “Ono kad krompira možeš naslagati kao drva u naramak, kod nas se to kaže – eto ih k’o mačići mašAllah! – kaže Mustafa zadovoljan zbog dobrog uroda krompira.

Ova priča nas podsjeća da su upornost, posvećenost i ljubav prema zemlji ključni sastojci uspjeha.

Mustafa Gradaščević i njegova porodica su inspiracija za sve nas da uložimo trud u ono što volimo i čekamo s osmijehom na licu da uživamo u plodovima svog rada.

Upravo se čita:  Roditelji dječaka iz Tešnja očajni: "Dijete već godinu dana izloženo vršnjačkom nasilju, niko ne reaguje"
Foto: Hayat.ba
Foto: Hayat.ba

Preporučeno za vas

Izdvajamo

U RS-u za “crni petak” potrošeno 27 miliona KM, u FBiH čak 346 miliona KM!

Iako je i ove godine “crni petak” privukao veliki broj građana RS-a u tržne centre, a njihove novčanike za...

Možda vas zanima i ovo