Srijeda, 24 travnja, 2024

Opasna Milka čokolada u kojoj je pronađena plastika isporučena u BiH

Autor:N.N.

Preporučeno

Radi se o proizvodu Milka Oreo Bar (37g), s rokom upotrebe 18.8.2024, i konkretnim LOT brojem OSK0934652 utisnutim na ambalaži.

Kompanija “Mondelez International“, kao mjeru predostrožnosti, povlači svoj proizvod Milka Oreo Bar (37g) s tržišta zbog mogućeg prisustva malog komada plastike.

Radi se o proizvodu Milka Oreo Bar (37g), s rokom upotrebe 18.8.2024, i konkretnim LOT brojem OSK0934652 utisnutim na ambalaži.

Iz Agencije za bezbjednost hrane BiH saopšteno je da su putem Sistema brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje (EU RASFF) obaviješteni da su na tržište Bosne i Hercegovine isporučene pločice mliječne čokolade porijeklom iz Poljske u kojima su pronađeni komadići plastike. Čokolada je, kako je objašnjeno, proizvedena od tijesta za kekse porijeklom iz Mađarske.

Upravo se čita:  Uhapšena djevojka iz Živinica: Varala prilikom iznajmljivanja vozila, “zaradila” preko 120.000 KM

“Sve raspoložive informacije o proizvodu, sukladno važećim propisima, dostavljene su na daljnje postupanje mjerodavnim inspekcijskim tijelima u Bosni i Hercegovini od kojih je zatraženo poduzimanje mjera i povratno izvještavanje Agencije za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine”, naveli su oni.

Kako su saopštili iz Mendeleza, nijedan drugi proizvod pomenute kompanije, niti bilo koji drugi proizvod iz asortimana Milka i ORЕO brenda, nisu pogođeni ovim slučajem.

Upravo se čita:  Srbijanski stručnjaci raskrinkali Dodikov skup: Ni blizu 50 hiljada, ovo je djetinjasto

Kompanija poziva sve potrošače koji su kupili ovaj proizvod, da ga ne konzumiraju, već da se uz priloženi račun, obrate prodajnom objektu gdje je proizvod kupljen, radi povrata novca.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Predsjedništvo BiH bez konsenzusa o prijemu Kosova u Vijeće Evrope

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine nije danas postiglo konsenzus o stavu u vezi s apliciranjem Kosova za članstvo u Vijeće...

Još vijesti za vas