Ponedjeljak, 4 ožujka, 2024

‘Opasni’ gazda koji tuče radnice prodao hotel koji je naslijedio od oca

Autor:Klix.ba

Preporučeno

Dok se izvode radovi na uređenju hotela, koji je nakon 46 godina djelovanja ostao bez imena Jablanica, nova vlasnička struktura traži radnike, koji trebaju za svega nekoliko dana početi sa radom.

Hotel Jablanica koji je djelovao pod tim nazivom od otvaranja 1978. godine, kada je prvi gost bio Josip Broz Tito, nakon 46 godina je promijenio ime. Sada ima novog vlasnika koji zapošljava 18 ljudi.

Nakon što je bivši vlasnik hotela Amir Džafić osuđen na 10 mjeseci zatvora jer je brutalno pretukao radnicu u hotelu Jablanica koji je odmah potom zatvoren, hotel je kupio jablanički privrednik Amil Babić i odmah pokrenuo proceduru oživljavanja poslovanja.

Upravo se čita:  Zabilježeno u BiH: Vozač kamiona polomio rampu na pružnom prelazu

Kako Klix.ba saznaje, Babić je hotel kupio direktnom prodajom te potpisivanjem ugovora kod notara preuzeo vlasničku strukturu, a odmah potom hotel preimenovao u Hotel Park & Spa i angažovao tim ljudi da promijene enterijer objekta.

Dok se izvode radovi na uređenju hotela, koji je nakon 46 godina djelovanja ostao bez imena Jablanica, nova vlasnička struktura traži radnike, koji trebaju za svega nekoliko dana početi sa radom.

Upravo se čita:  Dedo Šemso tuguje za suprugom: Ne dam da diraju njene stvari, stajaće dok sam živ

Tako je direktor građevinsko-trgovačkog preduzeća Babić d.o.o. Jablanica za poslovnu jedinicu Hotel Park & Spa raspisao oglas za prijem radnika u radni odnos i to za 18 pozicija.

Traže se četiri osobe za rad na recepciji, dva kuhara ili kuharice i četiri osobe koje će im biti pomoćnici u kuhinji, jedan domar, dvije sobarice, te četiri osobe za posao konobarenja i rada u šanku.

Upravo se čita:  U Sarajevu skladišteno 21,5 tona zdravstveno neispravnih sjemenki bundeve iz Ukrajine

Prijave za posao su otvorene do 5. februara, a otvaranje hotela u novom ruhu, kako naš portal saznaje Babić planira organizovati uz prigodnu svečanost povodom Dana Općine Jablanica koji se obilježava 22. februara.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Nakon teškog poraza od Želje: Hoće li Rožman ostati trener Sarajeva

Trener fudbalera Sarajeva Simon Rožman govorio je o svom statusu na klupi tima nakon poraza u gradskom derbiju od...

Još vijesti za vas