Utorak, 16 srpnja, 2024

Opozicija u Srbiji optužuje predsjednika te zemlje: Vučić je neutralno glasanje za Rezoluciju Hondurasu platio 500.000 dolara

Preporučeno

Zdravko Ponoš je bio kandidat opozicije za predsjednika Srbije 2022.

Zastupnik u Narodnoj skupštini Srbije Zdravko Ponoš tvrdi da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić neutralni glas Hondurasa prilikom glasanja o Rezoluciji o genocidu u Srebrenici u UN-u “platio” 500 hiljada dolara.

– Koliko nas košta Vučićevo brisanje nosa nacionalnom zastavom u New Yorku? I to za potrebe lokalnih izbora – pitao je Ponoš.

Naveo je da se ministar vanjskih poslova Hondurasa zahvaljuje Vladi Srbije na 500.000 dolara za obnovu bolnice Roatán.

– Da li je 500.000 dolara ipak prevelika cijena za uzdržan glas Hondurasa? Kada je Vlada odlučivala o ovoj i ovakvim “donacijama”, kao što je i ona nedavno za Ukrajinu? Zašto je to tajna za građane Srbije – upitao je on na svom X-nalogu.

Upravo se čita:  Dodik promijenio ploču: RS i FBiH moraju sarađivati da bi opstala BiH

Pitao je i “šta ovaj režim slavi” .

U objavi na X-u, povodom halabuke koju je diže Aleksandar Vučić on je još napisao:

– Trubi nam da nismo genocidan narod. Zna to narod. Ti se preispitaj, ti si pozivao na 100 za jednoga, a ostao na slobodi. Visoka je cijena za to, ti je sad podižeš, a narod ponovo plaća – poručio je.

Upravo se čita:  State Department upozorava na sankcije za sve koji posluju sa firmama sa crne liste

U objavi ministra vanjskih poslova Hondurasa stoji da se zahvaljuju srbiji na donaciji od 500 hiljada dolara za bolnicu.

– Zahvaljujemo u ime Vlade Predsjednice Xiomare Castro i naroda Hondurasa Vladi i narodu Srbije te Ambasadi Srbije u Meksiku za objavu odluke o dodjeli humanitarne pomoći Vladi Hondurasa, u iznosu od 500.000 američkih dolara za podršku Ministarstvu zdravlja Hondurasa u suočavanju s hitnom situacijom uzrokovanom požarom koji je opustošio bolnicu Roatán – navedeno je u objavi.

Ponoš je bio kandidat opozicije za predsjednika Srbije 2022.

Nakon što je poražen, formirao je stranku Srpski centar (SRCE). Na vanrednim parlamentarnim izborima prošle godine partija je bila dio koalicije Srbija protiv nasilja. Ponoš je preko te liste izabran za zastupnika u Narodnoj skupštini Srbije.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Komarnici kao unosan biznis u BiH: Majstori zarađuju i do 1000 KM sedmično

Posljednjih godina, biznis s komarnicima za prozore i vrata postao je izuzetno unosan širom Bosne i Hercegovine. Samostalni majstori u...

Još vijesti za vas