Nedjelja, 21 srpnja, 2024

Oprez: Zmija snimljena u sarajevskom naselju, stanari se žale na sve veći broj

Preporučeno

U Bosni i Hercegovini postoji 14 vrsta zmija, od kojih su tri otrovne vrste, i to poskok, šarka i rijetki balkanski šargan.

Stanari sarajevskog naselja Alipašino Polje požalili su se na sve veći broj zmija koje svakodnevno zatiču.

Naime, posljednji slučaj je zabilježen u B fazi Alipašinog Polja i zabrinuo je građane. Stanari pozivaju sve nadležne, uključujući Vladu Kantona Sarajevo, Općinu Novi Grad, KJKP Rad Sarajevo, ali i Veterinarski fakultet, da reaguju u skladu sa svojim nadležnostima.

Upravo se čita:  Sarajlije spas od visokih temperatura pronašle na gradskom bazenu Dobrinja: Ovo su cijene svih karata

U Bosni i Hercegovini postoji 14 vrsta zmija, od kojih su tri otrovne vrste, i to poskok, šarka i rijetki balkanski šargan.

– Naselje B faza – već par dana građani primjećuju gmizavce – zmije. Molimo Vladu Kantona Sarajevo, KJKP RAD Sarajevo, Općina Novi Grad Sarajev , Univerzitet u Sarajevu – Veterinarski fakultet, da reaguju iz svoje nadležnosti. Stručne osobe ako mogu da nam pojasne o kojoj vrsti zmija se radi, stoji u jednoj od objava na Facebooku.

Upravo se čita:  Bolna strana zamalo tragične priče iz Sarajeva: Samohrana majka ostavila djecu od 2 i 4 godine u stanu na šestom spratu i otišla da zaradi

Građani se pozivaju na oprez, te da se ne približavaju zmiji.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Gdje žive i čime se bave potomci bh. zvijezda: Djeca Dine Merlina završila prestižne univerzitete

Ko okusi život pod svjetlima reflektora uglavnom svoje nasljednike pokušava sačuvati daleko od očiju dijela javnosti koju zanima privatni...

Još vijesti za vas