Srijeda, 19 lipnja, 2024

Opsadno stanje oko manastira Banjska: Objavljene fotografije napadača, maskirani su i naoružani

Preporučeno

Albin Kurti, premijer Kosova, održao je press konferenciju na kojoj je kazao kako su napadači opkoljeni, te da ih ima oko trideset.

Naoružana grupa maskiranih ljudi tokom jutra je upala u manastir Banjska gdje se trenutno kriju od kosovske policije nakon jutrošnjeg napada na ovom području.

Tim povodom oglasili su se i iz Eparhije Raško-prizrenske.

– Grupa naoružanih, maskiranih ljudi, upala je blindiranim vozilom u manastir Banjska, pri čemu su provalili manastirsku zaključanu kapiju. Trenutno se u manastiru nalazi grupa poklonika iz Novog Sada, sa sveštenikom, igumanom Danilom i bratijom manastira. Radi bezbednosti, bratija manastira i poklonici su se zaključali u konak, i hram manastira je takođe zaključan. Naoružana maskirana lica se kreću po dvorištvu i čuju se povremeno pucnji, saopštila je Eparhija Raško-prizrenska.

Upravo se čita:  Slučaj odavanja počasti u Kalinoviku, rodnom mjestu zločinca Mladića: Je li iko u OSBiH sankcionisan

Albin Kurti, premijer Kosova, održao je press konferenciju na kojoj je kazao kako su napadači opkoljeni, te da ih ima oko trideset.

Pokazao je i fotografije napadača koji se nalaze u krugu manastira Banjska.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Neum pun turista: Za vikend se očekuje da bi mogao biti 100 posto popunjen

U Sarajevskoj špici govorio je Davor Krešić, potpredsjednik Udruge hotelijera Općine Neum. S voditeljima je razgovarao o tome koliko...

Još vijesti za vas