Ponedjeljak, 4 prosinca, 2023

Opsadno stanje oko manastira Banjska: Objavljene fotografije napadača, maskirani su i naoružani

Albin Kurti, premijer Kosova, održao je press konferenciju na kojoj je kazao kako su napadači opkoljeni, te da ih ima oko trideset.

Preporučeno

Naoružana grupa maskiranih ljudi tokom jutra je upala u manastir Banjska gdje se trenutno kriju od kosovske policije nakon jutrošnjeg napada na ovom području.

Tim povodom oglasili su se i iz Eparhije Raško-prizrenske.

– Grupa naoružanih, maskiranih ljudi, upala je blindiranim vozilom u manastir Banjska, pri čemu su provalili manastirsku zaključanu kapiju. Trenutno se u manastiru nalazi grupa poklonika iz Novog Sada, sa sveštenikom, igumanom Danilom i bratijom manastira. Radi bezbednosti, bratija manastira i poklonici su se zaključali u konak, i hram manastira je takođe zaključan. Naoružana maskirana lica se kreću po dvorištvu i čuju se povremeno pucnji, saopštila je Eparhija Raško-prizrenska.

Upravo se čita:  BH Meteo: Noćas će temperature pasti za oko 20 stepeni u odnosu na trenutne!

Albin Kurti, premijer Kosova, održao je press konferenciju na kojoj je kazao kako su napadači opkoljeni, te da ih ima oko trideset.

Pokazao je i fotografije napadača koji se nalaze u krugu manastira Banjska.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Ministar o pomoći EU: Evo koliko je domaćinstava ispunilo uvjete za dodjelu novca!

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić je u obraćanju javnosti kazao da pravo na pomoć Evropske unije...

Možda vas zanima i ovo