Četvrtak, 18 travnja, 2024

Optužene za zloupotrebu: Uplatila sebi i sestri iz kase gradske apoteke oko 46.000 KM

Preporučeno

Mirjana Lukić Hodak je, prema optužnici, sa transakcijskog računa apoteke vršila isplate novčanih sredstava na privatni račun svoje sestre, Irene Lukić Ljubičić.

Mirjana Lukić Hodak i Irena Lukić Ljubičić, sestre optužene za zloupotrebu položaja ili ovlaštenja u “Gradskoj ljekarni” u Jajcu, osuđene su na zatvorske kazne od tri godine, odnosno godinu i po, prema nepravosnažnoj prvostepenoj presudi Opštinskog suda u Jajcu.

Presudom je naloženo da solidarno oštećenoj opštini Jajce isplate 16.282 KM na ime prouzrokovane štete u roku od 30 dana od dana pravosnažnosti presude, pod prijetnjom prinudnog izvršenja. Mirjani Lukić Hodak naloženo je da isplati 30.286,94 KM na ime prouzrokovane štete.

Upravo se čita:  Najavljena isplata aprilskih penzija za 30. april, najniža će biti 300 maraka

Optužnica Kantonalnog tužilaštva Srednjobosanskog kantona teretila je Mirjanu Lukić Hodak da je kao direktorica “Gradskih ljekarni” i Irena Lukić Ljubičić kao direktorica “Mitrasa” d.o.o. Jajce oštetile apoteku u periodu od 2014. do 2017. godine.

Mirjana Lukić Hodak je, prema optužnici, sa transakcijskog računa apoteke vršila isplate novčanih sredstava na privatni račun svoje sestre, Irene Lukić Ljubičić.

Upravo se čita:  Nastavlja se suđenje Dodiku i Lukiću, svjedoče dva svjedoka Tužilaštva BiH

Osim toga, iz apoteke je vršila uplate na svoj privatni račun bez valjane dokumentacije, dok je Irena Lukić Ljubičić primila novac na svoj račun bez pravne osnove.

Presuda ističe da su sestre Lukić namjeravale oštetiti apoteku kako bi sebi pribavile korist, a njihova radnja nanijela je značajnu materijalnu štetu apoteci.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Zmija ušla radnicima u ormarić u firmi: Uvukla se u garderobu, šokirali se kad su je vidjeli!

Brzo su pozvali Vladicu, koji je vješto uhvatio mladog stepskog smuka na ovom neobičnom mjestu. Srećom, ova vrsta zmije...

Još vijesti za vas