Subota, 2 ožujka, 2024

Opušak cigarete izazvao požar u zgradi Investicone razvojne banke u Banjoj Luci

Preporučeno

Prema dostavljenom nalazu i mišljenju požar je započeo u dijelu bašte ugostiteljskog objekta picerije CORSO.

Uzrok požara koji se desio ove godine 1. maja oko tri sata u zgradi u centru Banje Luke, u kojoj su Investiciono-razvojna banka Republike Srpske, stomatološka ambulanta Simić dent i picerija CORSO, izazvao je opušak cigarete.

Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, Direkcija policije, Uprava kriminalističke policije, Nacionalni centar za kriminalističku forenziku, Odeljenje za trasološka i daktiloskopska vještačenja i vođenje nacionalnog AFIS registra, dostavljen nalaz i mišljenje o uzroku požara.

Upravo se čita:  Skandalozni podaci: Građani BiH posjeduju skoro dva miliona komada oružja

Prema dostavljenom nalazu i mišljenju požar je započeo u dijelu bašte ugostiteljskog objekta picerije CORSO.

– Radilo se o tinjajućem požaru koji je nastao na način da je najvjerovatnije opušak cigarete zapalio sunđeraste podmetače i drvenu žardinjeru za cvijeće. Požar se razbuktao oko tri sata i širio se vertikalno odozdo prema gore. Vještaci su isključili kao mogućnost nastanka požara kvar na elektroinstalacijama i dimljaku iz ugostiteljskog objekta picerije CORSO, koji vodi kroz prostorije IRB RS ka vrhu zgrade – saopćeno je iz tužilaštva u Banjoj Luci.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Članovi Predsjedništva sa Angelinom Eichhorst: Bosna i Hercegovina ima još dosta posla

Članovi Predsjedništva BiH, koji danas borave na Diplomatskom forumu u Antaliji, sastali su se sa izvršnom direktoricom za Evropu...

Još vijesti za vas