Utorak, 18 lipnja, 2024

Orban: Izgubićemo Srbiju

Autor:Agencije

Preporučeno

Mađarski premijer je takođe nazvao proširenje EU na zemlje zapadnog Balkana "glavnim prioritetom" Budimpešte tokom predsedavanja Savjetom Evropske unije, koje počinje 1. jula.

Srbija mora što prije da uđe u Evropsku uniju, inače će Beograd izabrati saradnju sa drugim partnerima, a Brisel će izgubiti ovu zemlju, smatra mađarski premijer Viktor Orban.

“Moramo da završimo stari zadatak proširenja prije nego što krenemo u novo proširenje sa Ukrajinom. Ako ne integrišemo Srbiju što je prije moguće, izgubićemo je. Srbija ima druge opcije. Upravo je sklopila sporazum o slobodnoj trgovini sa Kinom”, rekao je mađarski premijer za austrijski list “Prese”, prenosi TASS.

Upravo se čita:  Počeo Samit u Švicarskoj, Bećirović zajedno sa svjetskim liderima

Mađarski premijer je takođe nazvao proširenje EU na zemlje zapadnog Balkana “glavnim prioritetom” Budimpešte tokom predsedavanja Savjetom Evropske unije, koje počinje 1. jula.

Ministar unutrašnje i spoljne trgovine Srbije Tomislav Momirović i ministar trgovine NR Kine Vang Ventao potpisali su 17. oktobra 2023. godine u Pekingu sporazum o slobodnoj trgovini između dvije zemlje.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Nove američke sankcije: Na crnoj listi sedam kompanija povezanih s porodicom Dodik

Američko ministarstvo finansija (OFAC) objavilo je nove sankcije osobama i firmama iz Bosne i Hercegovine. Kako je saopćeno iz Ministarstva...

Još vijesti za vas