Srijeda, 21 veljače, 2024

Osam maturanata iz BiH završilo u bolnici: Svi imaju iste simptome!

Preporučeno

Šef infektivnog odjela Kantonalne bolnice “Dr. Safet Mujić” drži da su se maturanti zarazili salmonellom ili nekom drugom bakterijom.

Zbog trovanja hranom u Kantonalnu bolnicu “Dr. Safet Mujić” primljeno je osmero maturanata od koji je dvoje zadržano na liječenju, a ostali su pušteni kući.

Šef infektivnog odjela Kantonalne bolnice prim. dr. Nazif Derviškadić kazao je Feni kako se najvjerojatnije radi o trovanju hranom na maturalnoj večeri.

Upravo se čita:  Ambasada SAD žestoko kritikovala Čovića: “Podrška osuđenom zločincu je sramotna”

“Osam maturanata je pregledano, a dvoje hospitalizirano. Oni nisu vitalno ugroženi, ali imaju temperaturu, povraćanje i proljev”, naglasio je prim. Derviškadić.

Dodao je kako su ostali pregledani i poslani na kućno liječenje.

Neki su maturanti pomoć potražili u hitnoj tako da prim. Derviškadić nije imao točne podatke o tome koliko ih je ukupno zatražilo liječničku pomoć.

Upravo se čita:  Seizmologinja Genjac-Zukić: Zemljotres na presjeku rasjeda koji prolaze kroz Sarajevo i Goražde

Šef infektivnog odjela Kantonalne bolnice “Dr. Safet Mujić” drži da su se maturanti zarazili salmonellom ili nekom drugom bakterijom.

Moglo bi vas zanimati

Izdvajamo

Izdvajamo

Poslodavci u FBiH insistiraju na zakonu o zapošljavanju stranaca, ali i da se “srede” evidencije nezaposlenih

Na sastanku predstavnika Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i Udruženja poslodavaca FBiH koji je održan danas u Sarajevu, zaključeno...

Još vijesti za vas