Srijeda, 29 svibnja, 2024

Osim Selmanovića i Memije: Hapse se specijalci FUP-a koji su čuvali Edina Gačanina u Sarajevu, privodi se i visokopozicionirani šef policije!?

Autor:Avaz.ba

Preporučeno

Zbog povezanosti sa narko kartelom Tito i Dino, prije nekoliko godina trojici pripadnika Specijalne jedinice Federalne uprave policije oduzete su dozvole za pristup tajnim podacima

Zbog veza s narkokartelom Edina Gačanina Tita na više lokacija u BiH se vrše pretresi.

Kako je ranije objavio portal “Avaza”, u Sarajevu pretrese vrši MUP KS, a van Kantona Sarajevo pripadnici SIPA-e. Prema informacijama “Avaza”, pretresi se vrše i u Mostaru i Zenici.

Osumnjičeno je više od 15 osoba, a među njima su i biznismen Gordan Memija i Mustafa Selmanović, šef Specijalne policijske jedinice FUP-a.

Upravo se čita:  Prije nekoliko dana FUP spriječio još jedno samoubistvo maloljetnice: "Bojim se da nećemo biti uvijek uspješni"

“Avaz” saznaje da su na meti Tužilaštva BiH specijalci FUP-a koji su prije nekoliko godina čuvali Edina Gačanina, vođu kartela Dino i Tito u Sarajevu. Čeka se hapšenje i jednog visokopozicioniranog šefa policije u Sarajevu.

“Avaz” se nalazi u Gabelinoj ulici u Općini Centar, gdje su se jutros nalazili pripadnici MUP-a KS. Pretresi se vrše i u ulici Avde Sumbula te Juraja Najtharta 10.

Upravo se čita:  Minimalac za budžet, a ne za građane: Veliki broj firmi ne isplaćuje 900 KM

Selmanović je priveden. Očekuje se hapšenje i ostalih osoba. Zbog povezanosti sa narko kartelom Tito i Dino, prije nekoliko godina trojici pripadnika Specijalne jedinice Federalne uprave policije oduzete su dozvole za pristup tajnim podacima. To su bili specijalci Adin Ćatić, Senad Kadić i Emir Druškić.

Oni su čuvali Gačanina u Sarajevu. Tada su u pratnji bili specijalci Dražen Čobović, Ibro Miladin i Dženis Kadrić

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Sladićeva prognoza za ljeto, najavio je toplotne valove: “Biće preko 40 stepeni”

Bh. meteorolog Nedim Sladić za N1 je govorio o vremenskim prilikama kako u narednom periodu tako i šta nas...

Još vijesti za vas