Petak, 1 prosinca, 2023

“Ostao je sam, jer je majci bilo žao da ga budi”: Detalji tragedije u kojoj je nastradao trogodišnji dječak

Otac dječaka je otišao pola sata prije nego što je požar izbio na posao. Dijete, niko nije uspio da ga spase kada je požar počeo – pričaju komšije.

Preporučeno

Mališan (3) nastradao je u stravičnom požaru koji se dogodio jutros nešto posle 8 sati u mjestu Železnik. Navodno, dječak je ostao sam u kući jer je njegovoj mami bilo žao da ga budi.

Prema informacijama sa terena tragedija se dogodila u nekoliko minuta. Prema informacijama sa terena do kojih je došao “Blic” tragedija se dogodila u nekoliko minuta.

Upravo se čita:  Slovenija uvodi rigorozne mjere u saobraćaju

Kako je novinarima rekao djed nastradalog mališana, dijete nikada nije ostajalo samo u kući, sa njim je uvijek majka ili otac.

Međutim sada je ostalo samo jer je majka na tren izašla van kuće – da odvede stariju ćerkicu (9) u školu, a sa njom je pošao i drugi sin (6). Najmlađe dijete, kako pričaju komšije, bilo joj je žao da budi.

Upravo se čita:  Ovo je Vezira koja se u porodičnoj kući ugušila od dima iz peći na pelet

Otac dječaka je otišao pola sata prije nego što je požar izbio na posao. Dijete, niko nije uspio da ga spase kada je požar počeo – pričaju komšije.

Podsjetimo, baraka je izgorela do temelja, a u gašenju je učestvovalo pet vatrogasnih ekipa, sa 16 vatrogasaca sa pet vozila.

Iako prema snimcima koji su objavljeni na društvenim mrežama izgleda kao da gori višespratna kuća, požar je zapravo izbio u baraci koja se nalazi iza nje.

Upravo se čita:  Sjenicu zatrpao snijeg, dalekovod ispao iz sistema

Na mjesto događaja došao je vlasnik objekta S. B. (28) i potvrdio da je u objektu ostalo dijete starosti oko 3 godine.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Poslodavci apeluju da se ne povećava cijena električne energije privrednim društvima u FBiH

Odluka Vlade FBiH kojom se u skladu sa novim Zakonom o električnoj energiji, proglašava stanje ugrožene sigurnosti snabdijevanja električnom...

Možda vas zanima i ovo