Srijeda, 28 veljače, 2024

Oštra reakcija: Teritorijalna reorganizacija Bosne i Hercegovine neće proći ma koliko buke i uvreda se plasiralo iz dana u dan

Preporučeno

DF ističe da će ustrajat samo na rješenjima koja promovišu jednaku vrijednost glasa i otklanjanje svih oblika diskriminacije naših građana.

Predsjedništvo Demokratske fronte održalo je danas sjednicu na kojoj su razgovarali o trenutnoj političkoj situaciji u zemlji, pripremama za izbore, te je tom prilikom imenovan i Izborni štab DF-a.

Oni su istakli kako podržavaju odluku CIK-a o raspisivanju izbora, i pozvali su državnog ministra finansija da prestane sa opstrukcijama donošenja budžeta za 2022. godinu i obezbijedi finansiranje izbora.

Upravo se čita:  BH novinari pozvali Tužiteljstvo KS da hitno obustavi sve istražne radnje protiv novinara Hayat TV ali i portala SB i Istrage

– Predsjedništvo DF prijetnje Dragana Čovića o tzv. “teritorijalnoj reorganizaciji BiH”, ako idu pod organizacijom i izvedbom HNS-a, smatra direktnim antidaytonskim djelovanjem, istakli su iz DF-a.

Osvrnuli su se i na izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića i njegovo konstantno uplitanje u unutrašnja pitanja BiH.

– Diskriminatorna, antievropska i rješenja bazirana na dodatnim etničkim podjelama Izbornog zakona BiH neće proći ma koliko buke i uvreda prema zvaničnicima iz Demokratske fronte se plasiralo iz dana u dan, naveli su.

Upravo se čita:  Građani Podgorice protestovali zbog posjete Dodika, on im pokazao tri prsta

DF ističe da će ustrajat samo na rješenjima koja promovišu jednaku vrijednost glasa i otklanjanje svih oblika diskriminacije naših građana.

– Predsjedništvo DF poziva Visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta da bez odlaganja obustavi odluku lokalne vlasti u Bratuncu u vezi tzv. sanacije Zemljoradničke zadruge u Kravicama. To mjesto je stratište masovnih zločina i mjesto pogubljenja žrtava srebreničkog genocida. To su potvrdile presude i Suda BiH i Haškog tribunala. Na ovaj način pokušaj uklanjanja tragova zločina genocida je necivilizacijski i nedopustiv.

Upravo se čita:  Formiranje posebnih odjela: Premijer Nikšić otkrio lokaciju na kojoj bi trebao biti smješten federalni USKOK

Državni zastupnik Vlatko Glavaš danas je imenovan za potpredsjednika Demokratske fronte.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Nakon što je napustila OBN televiziju: Evo u koju TV kuću je prešla Maja Munda

Jedna od omiljenih TV voditeljica u BiH Maja Munda iznenadila je javnost s viješću kada je nakon 17 godina...

Još vijesti za vas