Utorak, 25 lipnja, 2024

Osumnjičeni za višemilionsku pljačku u Banjoj Luci snimljeni u kafani kod Sarajeva

Autor:ATV

Preporučeno

Vjeruje se da počinioci još nisu napustili BiH, zbog čega su iz policije apeluju na sve građane da ukoliko imaju bilo kakve informacije o osumnjičenima ili prepoznaju osobe sa fotografije da to prijave najbližoj policijskoj stanici ili na dežurni broj 122.

Dva državljanina Gruzije uhapšena su u Doboju zbog sumnje da se mogu dovesti u vezu sa pripremanjem krivičnih djela na području RS, ali zasada nema dokaza da su umiješani u krađu dva miliona maraka od J.Š., vlasnice mjenjačnice u banjalučkom naselju Lauš.

Kako saznaje ATV kod dvojice Gruzijaca su prilikom hapšenja pronađeni ometači koji se koriste za blokiranje signala za daljinsko zaključavanje automobila… Upravo zbog toga oni su bili predmet detaljne kriminalističke obrade i predati su Okružnom javnom tužilaštvu u Doboju na dalje postupanje.

Upravo se čita:  Feđa Štukan ponovo zadržan na beogradskom aerodromu

Za počiniocima se i dalje traga, a ATV je došao u posjed novih fotografija Gruzijaca, koji su osumnjičeni za krađu na Laušu. Fotografije su nakon krađe snimljene u jednom kafiću u Istočnom Sarajevu, gdje su osumnjičeni pobjegli s novcem.

Vjeruje se da počinioci još nisu napustili BiH, zbog čega su iz policije apeluju na sve građane da ukoliko imaju bilo kakve informacije o osumnjičenima ili prepoznaju osobe sa fotografije da to prijave najbližoj policijskoj stanici ili na dežurni broj 122. To se posebno odnosi na vlasnike stana na dan, budući da su Gruzijci tokom boravka u BiH koristili unajmljene stanove.

Upravo se čita:  Vlada Federacije BiH povećava poticaje za poljoprivredu

Zbog sumnje da se može dovesti u vezu sa krađom dva miliona maraka ranije je uhapšen Noe Tvalabeishvili (41), kome je određen pritvor. Istovremeno je PU Banja Luka raspisala potrage za još 10 državljana Gruzije zbog sumnje da se mogu dovesti u vezu sa tim krivičnim djelom.

U policiji su ranije naveli da je Tvalabeishvili imao ulogu organizatora kriminalne grupe, trojica su izvršioci krađe u Banjoj Luci, dok su ostali učestvovali u pripremi krađe. Osumnjičeni su nakon krađe promijenili tri automobila i sa ukradenim novcem su pobjegli u Doboj. Tu su unajmili taksi koji ih je odvezao u Istočno Sarajevo.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Sankcioniranim firmama ‘povezanim s porodicom Dodik’ prijete raskidi ugovora

Četiri institucije i jedno javno poduzeće iz Bosne i Hercegovine potvrdili su za Radio Slobodna Evropa (RSE) da mogu...

Još vijesti za vas