Petak, 1 prosinca, 2023

Otac Nadin Smajlović proglašen je krivim za napad na ljekara Edu Hasanbegovića

Otac djevojčice je, nakon što su mu ljekari u Kliničkog centra u Sarajevu odbili liječiti kćerku te potpisati otpusno pismo, prijetio plinskim pištoljem.

Preporučeno

Sudija Općinskog suda u Sarajevu Tin Begtašević danas je proglasio krivim Denisa Smajlovića, oca djevojčice Nadin, kojem se sudilo za ugrožavanje sigurnosti prof. dr. Ede Hasanbegovića, šefu Pedijatrijske klinike Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS).

Izrečena mu je uslovna kazna od dva mjeseca koja se neće izvršiti ukoliko 12 mjeseci ne počini novo krivično djelo.

Upravo se čita:  Potvrđena prvostepena presuda: General Ramiz Dreković je definitivno slobodan čovjek

Smajloviću se sudilo jer se borio za svoje dijete u trenutku kada su tom istom djetetu oni koji su bili dužni pružiti adekvatno liječenje to pravo uskratili. Otac djevojčice je, nakon što su mu ljekari u Kliničkog centra u Sarajevu odbili liječiti kćerku te potpisati otpusno pismo, prijetio plinskim pištoljem.

Inače, kao podrška porodici Smajlović na izricanje presude Denisu Smajloviću stigao je i Muriz Memić, otac stradalog Dženana, koji godinama vodi borbu za pravdu.

Upravo se čita:  Mladi u BiH ne vide ništa konkretno što su vlasti učinile da ih zadrže

Zanimljivo je da je Tužilaštvo KS donijelo odluku da neće provoditi istragu protiv ljekara KCUS-a u slučaju djevojčice Nadin. Ipak, vrlo efikasno je donesena odluka o podizanju optužnice protiv njenog oca Denisa Smajlovića.

Djevojčicini roditelji Denis i Amina Smajlović tražili su istragu protiv deset ljekara KCUS-a, jer su odbili liječiti njihovu kćerku.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Poslodavci apeluju da se ne povećava cijena električne energije privrednim društvima u FBiH

Odluka Vlade FBiH kojom se u skladu sa novim Zakonom o električnoj energiji, proglašava stanje ugrožene sigurnosti snabdijevanja električnom...

Možda vas zanima i ovo