Nedjelja, 16 lipnja, 2024

Otac Nadin Smajlović proglašen je krivim za napad na ljekara Edu Hasanbegovića

Preporučeno

Otac djevojčice je, nakon što su mu ljekari u Kliničkog centra u Sarajevu odbili liječiti kćerku te potpisati otpusno pismo, prijetio plinskim pištoljem.

Sudija Općinskog suda u Sarajevu Tin Begtašević danas je proglasio krivim Denisa Smajlovića, oca djevojčice Nadin, kojem se sudilo za ugrožavanje sigurnosti prof. dr. Ede Hasanbegovića, šefu Pedijatrijske klinike Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS).

Izrečena mu je uslovna kazna od dva mjeseca koja se neće izvršiti ukoliko 12 mjeseci ne počini novo krivično djelo.

Upravo se čita:  Lista najvećih dužnika za PDV u BiH: Rekorderi su firme iz Sarajeva

Smajloviću se sudilo jer se borio za svoje dijete u trenutku kada su tom istom djetetu oni koji su bili dužni pružiti adekvatno liječenje to pravo uskratili. Otac djevojčice je, nakon što su mu ljekari u Kliničkog centra u Sarajevu odbili liječiti kćerku te potpisati otpusno pismo, prijetio plinskim pištoljem.

Inače, kao podrška porodici Smajlović na izricanje presude Denisu Smajloviću stigao je i Muriz Memić, otac stradalog Dženana, koji godinama vodi borbu za pravdu.

Upravo se čita:  Bajram Šerif Mubarek Olsun svim pripadnicima islamske vjeroispovijesti

Zanimljivo je da je Tužilaštvo KS donijelo odluku da neće provoditi istragu protiv ljekara KCUS-a u slučaju djevojčice Nadin. Ipak, vrlo efikasno je donesena odluka o podizanju optužnice protiv njenog oca Denisa Smajlovića.

Djevojčicini roditelji Denis i Amina Smajlović tražili su istragu protiv deset ljekara KCUS-a, jer su odbili liječiti njihovu kćerku.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Mladi konobar koji je sve oduševio: Zaposlio sam se da pomognem baki, da njoj bude lakše

Konobar Dušan Đorđević oduševio je region nakon što je travel bloger Kristijan Iličić objavio snimak njega na poslu u...

Još vijesti za vas