Srijeda, 21 veljače, 2024

Otac skrivio saobraćajnu nesreću, ostavio teško povrijeđenog sina u vozilu i pobjegao

Preporučeno

Muškarac, ne samo da mora odgovarati za već utvrđeni bijeg, već i za nepružanje pomoći i napuštanje djeteta. Beba se još uvijek nalazi u bolnici, ali je izvan životne opasnosti.

Vozač (25) koji je u noći s petka na subotu u slupanom vozilu nakon saobraćajne nesreće ostavio teško povrijeđenu bebu je otac djeteta koje ima samo šest mjeseci. Policija je objavila detalje nesreće.

U noći s petka na subotu, (2. decembra) oko dva sata, jak prasak probudio je stanare četvrti oko Sylter Straße u Wiesbadenu. Stanari su izašli na ulicu i vidjeli kako na boku leži demolirani VW Touran. U olupini je bila uplakana beba, od vozača nije bilo traga, prenosi Fenix Magazin.

Upravo se čita:  Srbin mesaru pretvorio u mljekaru: “Kajmakom ubio 5 osoba, a 6 će imati doživotne posljedice uključujući bebu”

Hitna pomoć je stigla brzo i zbrinula bebu koja je zadobila tešku povredu glave.

Prvobitni uviđaj na mjestu nesreće pokazao je kako se VW iz nepoznatog razloga zabio u pet parkiranih vozila, a potom i u uličnu rasvjetu. Do jutra su policajci u mraku tražili vozača nesreće, no on je u subotu tokom dana sam došao u policijsku postaju.

Upravo se čita:  Masovni otkazi u Njemačkoj: Ukida se 16.000 radnih mjesta

“Iznenada je muškarac iz Wiesbadena ušao u policijsku postaju na Willy-Brandt-Allee i tvrdio da je vozač VW Tourana koji je skrivio nesreću. Tokom policijskog ispitivanja pokazalo se da je 25-godišnjak otac djeteta. Priznao je da je sina ostavio u dječjoj sjedalici”, saopćila je policija.

Muškarac, ne samo da mora odgovarati za već utvrđeni bijeg, već i za nepružanje pomoći i napuštanje djeteta. Beba se još uvijek nalazi u bolnici, ali je izvan životne opasnosti.

Upravo se čita:  Bosanac napao komšinicu u Beču: Svaku noć ili pomjera namještaj ili ima glasan odnos sa partnerom

Zašto je otac djeteta pobjegao i ostavio dijete u vozilu, policija nije objavila.

Moglo bi vas zanimati

Izdvajamo

Izdvajamo

Sarajevo: Prepoznajete li lopova sa snimka? Za informaciju se daje novčana nagrada

Vlasnici stambene zgrade u sarajevskoj ulici Hadžiabdića 15 prijavili su krađu za sada nepoznate muške osobe koja je iz...

Još vijesti za vas