Petak, 9 lipnja, 2023

Otac trinaestero djece: ‘Mislio sam da ću duže gledati kako moja djeca odrastaju…’

Nemojte propustiti

Jedan otac ispričao je kako mu se srce slomilo kad su mu ljekari dijagnosticirali terminalni stadij karcinoma.

(Foto:Worldwidefeatures.com)
(Foto:Worldwidefeatures.com)

Richard Roden (75) pobijedio je rak mokraćnog mjehura koji mu je dijagnosticiran 2011. godine. Ali, prošlog mjeseca je saznao da se bolest vratila i da je neizlječiva. Obećao je da će se boriti protiv bolesti koliko može kako bi što više vremena sa svojim četverogodišnjim kćerkama blizankama, kao i dvogodišnjom kćerkom.

-Uvijek sam bio snažan čovjek i mislio sam da ću još dugo vremena gledati svoju djecu kako odrastaju- rekao je Richard za Sunday Mirror .

Upravo se čita:  Stigao rat i u Moskvu: Na meti dronova elitno naselje političara i oligarha

-Sad se borim s karcinomom i možda neću živjeti dugo koliko sam se nadao. Lisu zabrinjava pomisao da će morati sama odgajiti djecu.

2richard2

O Richardu su vec novine pisale 2009. godine kada je njegova supruga Lisa (28) rodila blizanke Emily i Ruby. Par se upoznao u centru za obrazovanje odraslih 2005. godine, a vjenčali su se četiri godine kasnije.

Upravo se čita:  Trenutna situacija u Njemačkoj: "Za pristojan život nisu nam dovoljna ni dva posla"

Nakon blizankinja, dobili su još jednu kćer Madison koja sada ima dvije godine.

Richard je ispričao za Sunday Mirror da su ljudi uvijek mislili da je on djed blizankama i da mu nisu vjerovali kad bi ih pokušao razuvjeriti. Lisina porodica je mislila kako njihov brak neće potrajati, ali ona kaže da su ih sve razuvjerili.

Prvobitno je Richardu dijagnosticiran rak mokraćnog mjehura kad je Madison imala samo šest mjeseci. Ali nakon naporne kemoterapije, Richard je počeo pobjeđivati bolest.

Upravo se čita:  Žena obavila kupovinu u Njemačkoj pa iznenadila objavom: "Nevjerovatno, ovo je koštalo 29,38 eura"

No, par je prošlog mjeseca dobio poražavajuću vijest da se na mjehuru nalaze jos četiri tumora. Unatoč drugoj operaciji ljekari su rekla daje rak neizlječiv, ali da će ga liječiti i pokušati mi produžiti život.

Richard, koji ima i desetero djece iz prijašnjih brakova, obećao je da će nastaviti biti dobar otac što je duže moguće, uprkos bolesti.
(Doznajemo)

Pročitajte još

Izdvajamo

Stiglo pojašnjenje smanjenja ograničenja brzine na glavnoj cesti u Sarajevu: Gdje će se voziti 30 km/h, a gdje 50 km/h

Veliku buru u javnosti izazvala je najava Vlade KS da će smanjiti ograničenje brzine u Sarajevu. Ministar saobraćaja Adnan Šteta...

Možda vas zanima i ovo