Četvrtak, 8 lipnja, 2023

Otkazana sjednica Vijeća ministara BiH: Ovo je razlog

Nemojte propustiti

Sjednica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, koja je bila zakazana za danas, odgođena je zbog nedostatka kvoruma, potvrđeno je u ovoj instituciji.

Vijeće ministara BiH danas je, između ostalog, trebalo razmatrati Informaciju o statusu projekta digitalizacije javnih radiotelevizijskih servisa u Bosni i Hercegovini, koju je predložilo Ministarstvo komunikacija i prometa BiH.

Ne dnevnom redu je trebala da se nađe i Informacija o usvajanju drugog privremenog izvještaja o usklađenosti Bosne i Hercegovine s preporukama GRECO-a u četvrtom krugu evaluacije.

Upravo se čita:  Važno upozorenje nadležnih: Velika mogućnost poplava u narednih tri dana, naročito u ovim dijelovima Bosne i Hercegovine

Ministri su, između ostalog, trebali razmatrati i Informaciju o potrebi pripreme, provođenja i diseminacije rezultata popisa poljoprivrede u BiH 2023. – 2026. i Prijedlog odluke o formiranju Interresorne radne grupe za pripremu Akcijskog plana za pripremu, provođenje i diseminaciju rezultata popisa poljoprivrede u BiH 2023. – 2026.

Pročitajte još

Izdvajamo

Podignuta optužnica protiv troje ljekara zbog smrti djevojčice Džene Gadžun

Suad Rožajac tereti se za teška krivična djela protiv zdravlja ljudi, u vezi sa krivičnim djelom nesavjesno liječenje. Nina...

Možda vas zanima i ovo