Ponedjeljak, 5 lipnja, 2023

Otkrivena pronevjera: Osumnjičen da nije izdavao račune, prisvojio sebi više od 20.000 KM

Nemojte propustiti

Sumnjiči se da je vršio prodaju robe u maloprodajnom objektu u Banjoj Luci, bez izdavanja fiskalnog računa i novac protivpravno prisvajao.

Banjalučka policija sumnjiči K. A. iz Banja Luke da je kao zaposlenik akcionarskog društva za trgovinu i usluge iz Banja Luke ne izdajući račune, prisvajao novac čime je sebi pribavio korist od 23.125 KM.

Upravo se čita:  Ovako izgleda oprema sarajevske doktorice koja je sat vremena u blatu spašavala ljudski život

Protiv njega su pripadnici Policijske uprave Banja Luka Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka podnijeli izvještaj zbog sumnje da je počinio krivično djelo pronevjera.

K. A. se sumnjiči da je kao zaposlenik akcionarskog društva za trgovinu i usluge iz Banja Luke od januara do decembra 2022. godine, vršio prodaju robe u maloprodajnom objektu u Banjoj Luci, bez izdavanja fiskalnog računa i novac protivpravno prisvajao.

Upravo se čita:  Naidi i Ajši određen pritvor: Prebačene su u zenički zatvor

Na taj način je pribavio protivpravnu imovinsku korist od 23.125 KM, a navedeno društvo oštetio iz isti iznos, saopćeno je iz PU Banja Luka.

Pročitajte još

Izdvajamo

Realnost u Njemačkoj: Kad su i dva posla premalo za pristojan život

U Njemačkoj je uobičajeno plaću izražavati bruto iznosom, što zna biti neugodno iznenađenje za strance koji dolaze raditi u...

Možda vas zanima i ovo