Četvrtak, 18 travnja, 2024

Otkriveno zašto je brod udario u most u Baltimoreu

Preporučeno

"Sila udara morala je biti ogromna da bi dovela do urušavanja ovih masivnih betonskih konstrukcija. Ova velika struktura ostala je bez jednog od svojih ključnih potpornja"

Kontejnerski brod Dali “ostao je bez pogona” dok je napuštao luku, a posada na brodu upozorila je zvaničnike Marylanda na moguću nesreću, objavio je ABC News, koji se poziva na neklasificirano izvješće američke obavještajne službe.

“Posada broda Dali je obavijestila Odjel za promet Marylanda da je izgubila kontrolu nad plovilom i da je moguć sudar s mostom”, citira ABC američku Agenciju za kibernetičku sigurnost i sigurnost infrastrukture, prenosi Index.hr.

Upravo se čita:  Putin: Rusija će podržati Iran ako SAD napadnu iransko tlo

“Brod je udario u most i potpuno se urušio”, navodi se.

Profesorica inženjerskih znanosti kaže da je sila koja bi dovela do katastrofalnog urušavanja mosta u Baltimoreu “morala biti ogromna”. Profesorica Barbara Rossi rekla je da potporna konstrukcija u koju je udario brod izgleda kao da je napravljena od armiranog betona.

“Dva betonska stupa u obliku slova A iznad vode povezana horizontalnom gredom čine jedan dio potkonstrukcije, iznad vode”, rekla je.

Upravo se čita:  Bosanac iznajmljivao "narko-vile" za uzgoj marihuane: "Rekli su mi da nije ništa opasno"

“Sila udara morala je biti ogromna da bi dovela do urušavanja ovih masivnih betonskih konstrukcija. Ova velika struktura ostala je bez jednog od svojih ključnih potpornja”, rekla je.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Otac maloljetnika koji je ustrijeljen u Starom Gradu nudi 10 hiljada eura za informacije o napadaču

Hilmija Garibović, čiji je maloljetni sin prije mjesec dana bio meta pucnjave u Starom Gradu, danas je ponudio nagradu...

Još vijesti za vas