Srijeda, 17 travnja, 2024

Otvorena berberska radnja od milion KM: U sredini salona Lamborghini aventador, na otvorenje stigao Ramo Isak sa sinovima, Sejo Brajlović…

Preporučeno

Ovaj po svemu drugačiji objekat i, prema Tepićevim riječima, jedini ovakve vrste u našoj zemlji i na Balkanu ima deset zaposlenih.

Irfan Tepić, majstor za šišanje, uređivanje i brijanje muške brade, najpoznatiji je i najbolji berber u našoj zemlji, koji uvijek pomjera granice svog zanata.

Osim što je brinuo za imidž mnogih osoba sa javne scene, poput Dine Merlina, Miralema Pjanića, Senijada Ibričića, napisao je i knjigu “Berber ili prijatelj”, koja služi kao svojevrstan kompas za sve one koji se žele baviti starim zanatstvom berberstva.

Tepić je u skoro dvadeset godina rada stekao veliko iskustvo i znanje, a putovanja su mu proširila vidike i još više ga lično i profesionalno obogatila. Kao kruna rada došlo je i ostvarenje njegove životne želje i profesionalnog sna.

Naime, sinoć je na Ilidži svečano otvorio njegovu berbersku radnju na 200 kvadrata od milion KM.

Upravo se čita:  BHMeteo najavio zahlađenje i snijeg: "Odbrojavamo zadnje sate ovako vrelog aprilskog vremena"

Ovaj po svemu drugačiji objekat i, prema Tepićevim riječima, jedini ovakve vrste u našoj zemlji i na Balkanu ima deset zaposlenih. Klijentima će ponuditi sasvim novo i drugačije iskustvo posjete berberu, a u sklopu berbera su i kafeterija, welness i drugi zanimljivi sadržaji poput prostorije u kojoj će se mušterije moći i istuširati.

Na raspologanju će imati i privatni parking. Po potrebi će biti i usluga dežurnog berbera, odnosno radit će od 0 do 24 sata.

– U ovaj objekat je stalo svo moje dugogodišnje iskustvo, a kao vjetar u jedra su mi poslužila iskustva sa brojnih putovanja. Sretan sam jer živim svoj profesionalni san, ali jer ću i svojim klijentima ponuditi uslugu na najvišem nivou, nešto što je teško ostvarivo u svijetu, a kamoli na našim prostorima. Oni će moći uživati u vrhunskoj kafi uz pogled na sportski automobil Lamborghini aventador smješten u sredini radnje – kaže Irfan Tepić.

Upravo se čita:  Uočena velika policijska kolona na autoputu kod Sarajeva, poznato je kuda su se uputili

Gala otvorenju berbera su prisustvovale mnoge poznate ličnosti i prijatelji Tepića, između ostalih Ramo, Rusmir i Arnel Isak, Sejo i Sanel Brajlović, Sedin Kahriman, Hamdija Abdić Tigar, Asim Sarajlić, Ćamil Duraković, biznismeni Gabrijel Čabro, Nihad Ugarak, Osman Suša, Muris Buljubašić, Nermin Aljević, sportisti Iron Puki, Nedžmin Ambešković i Mirnes Husanović, reper Sajfer, frizeri Senad Šehić i Haris Šabotić, Nick Papas i Elvedin Sakić. On im se ovom prilikom zahvalio i obratio emotivnim govorom.

Upravo se čita:  Oprez: Zmija snimljena u sarajevskom naselju, stanari se žale na sve veći broj

– Najprije bih se zahvalio mojoj porodici i mojoj majci. Ona me je kao školarca budila svako jutro i išao sam iz Pazarića na Drveniju, gdje sam završio frizersku školu, a na dan ostvarenja mog sna probudila me je moja supruga, kojoj se zahvaljujem za pomoć i nesebičnu podršku koju sam imao u realizaciji ovog velikog projekta. Veliko hvala ide i mojim prijateljima koji su omogućili da završimo ovaj projekat za 45 dana. Napravili smo vrhunsku radnju. Zahvalio bih se i svim firmama, a u ovom procesu sam naučio da postavljam i keramiku i rasvjetu, ma sve moguće zanatske poslove – kazao je kroz smijeh Tepić

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Na GP Brod spašena petogodišnja djevojčica, bila je žrtva međunarodne trgovine ljudima

Tužilac iz Odsjeka za krijumčarenje ljudi i trgovinu ljudima Tužilaštva BiH koordinirao je aktivnosti u saradnji sa Službom za...

Još vijesti za vas