Nedjelja, 11 lipnja, 2023

Otvorena sezona ribolova na Darivi (Foto)

Nemojte propustiti

Jučer je održano otvaranje ribolovne sezone , u režiji SRD “Miljacka” Sarajevo. Na ovom druženju je prisustvovalo 60 ljudi, a nakon zvaničnog dijela akcenat je stavljen na druženje i domaćinsko ponašanje.Svi su bili oduševljeni druženjem, stoji u saopćenju SRD “Miljacka”.

otvaranje3
Foto: M. Muratović (Bh-index)

Druženju je prisustvovao i načelnik općine Stari Grad, gosp. Ibrahim Hadžibajrić. Ostao je sa nama preko 2 sata, ugodno smo časkali, razgovarali, prenijeli mu svoje ideje, prihvatio je naše ideje i obećao podršku.

Upravo se čita:  Policija može da uhapsi i pijane pješake: "Ako ima više od 0,8 promila, ide iza rešetaka"

Kako je istakao zamjenik predsjednika Udruženja Ismet Bajraktarević na ovaj način žele poslati poruku da će u narednom periodu organizovati veliku akciju čišćenja korita i obale rijeke od brane na Bentbaši do entitetske granice.

otvaranje1

“Želimo da od obale i rijeke napravimo idealnu lokaciju za ribolov i odmor. Pored toga, ovom akcijom želimo podići svijest građana o ekologiji i ljepoti prirode koju imamo. Osnovni cilj nam je da Dariva bude čista, te da posjetiocima napravimo ljepši ugođaj i čistije šetalište”, rekli su iz Udruženja.

Upravo se čita:  Drastičan pad kirija u bh. susjedstvu: Stanovi od 500 eura sada su 300, da li će trend doći u BiH?

otvaranje2

(Bh-index)

Pročitajte još

Izdvajamo

U dijelovima BiH kritično: Voda prodrla u stambene objekte, bujica nosi automobil

Kiša i dalje pada tako da je pred stanovnicima besana noć. Kako javljaju mještani u Sapni u dijelu ove općine...

Možda vas zanima i ovo