Subota, 10 lipnja, 2023

Otvoreno vještačko jezero u Istočnom Sarajevu, poznato koliko je koštala izgradnja

Nemojte propustiti

Izgradnja vještačkog jezera počela je 2021. godine

U Istočnom Sarajevu danas je u 13:00 sati svečano otvoreno vještačko jezero površine oko 3.000 metara kvadratnih u čiju izgradnju je uloženo 620.000 KM.

Otvorenju su prisustvovali predstavnici vlasti Istočnog Sarajeva, ali i brojni građani koji su fotografisali navedeni prizor, javlja N1.

Osim uređenja vještačkog jezera, u sklopu regulacionog plana “Centar tri” uz stambene komplekse izgrađena je i pješačka staza, postavljen urbani mobilijar, izvršeno hortikulturno uređenje lokaliteta, te postavljena adekvatna rasvjeta.

Upravo se čita:  Studentica završne godine Medicinskog fakulteta u Sarajevu ogorčena zbog sistema: Moramo uplatiti 6.000 KM, inače ne možemo diplomirati

Izgradnja vještačkog jezera počela je 2021. godine, a iz opštinske uprave su naveli da je riječ o jedinstvenom projektu u ovom dijelu Republike Srpske, jer se u centru urbanizovane zone izgradilo jezero uz koje će građani moći uživati i provoditi slobodno vrijeme u šetnji i rekreaciji.

Osim projekta izgradnje jezera, u Istočnom Novom Sarajevu je u toku izgradnja zgrade Rektorata i Muzičke akademije sa novom koncertnom dvoranom, čija vrijednost je više od osam miliona KM.

Pročitajte još

Izdvajamo

Dr. Kemal Dizdarević kod Senada Hadžifejzovića: Alisa Mutap nije imala potres mozga, a posljedično ni amneziju

Dr. Dizdarević je bio jedan od članova tima vještaka iz KCUS-a koji su obavili vještačenje Alise Mutap, djevojke ubijenog...

Možda vas zanima i ovo