Subota, 20 srpnja, 2024

Ovo je 50 proizvoda kojima su “zaključane” cijene u FBiH, takve će ostati naredna tri mjeseca

Preporučeno

Spisak u trećem krugu akcije obuhvata 50 proizvoda, a za nastavak se prijavilo 21 trgovačko društvo (oko 1.100 trgovina).

Treći krug projekta Federalnog ministarstva trgovine, Udruženja poslodavaca, potrošača i sindikata počinje danas, 20.06. i traje naredna tri mjeseca.

Nakon uspješno provedene akcije u trajanju od šest mjeseci u okviru koje je potrošačima omogućena ušteda na korpi proizvoda od 17,5 posto odnosno 50 KM, te povećanog prometa domaćih proizvoda, poslodavci su u saradnji sa sindikatom i Udruženjima potrošača, bez direktnog učešća Federalnog ministarstva trgovine, odlučilo nastaviti ovu akciju.

Upravo se čita:  Predstavnički dom PSBiH usvojio budžet, na potezu Dom naroda

Spisak u trećem krugu akcije obuhvata 50 proizvoda, a za nastavak se prijavilo 21 trgovačko društvo (oko 1.100 trgovina).

‘’Projekat ‘Zaključavamo cijene’ baziran je na dobrovoljno-dogovornoj osnovi i pokrenut na inicijativu Federalnog ministarstva trgovine uz participiranje Udruženja poslodavaca, Sindikata trgovine, udruženja potrošača i domaćih proizvođača, te kao takav predstavlja jedan sasvim novi modaliteta partnerskog odnosa svih relevantnih aktera u oblasti trgovine’’, podsjetila je Merima Maslo, savjetnica ministra trgovine.

Upravo se čita:  Traži se hitna reakcija Ministarstva zdravstva FBiH: Sankcionirati neodgovorne roditelje

Federalno ministarstvo trgovine i svi sudionici u Projektu su, u cilju stabiliziranja cijena i ublažavanja rasta inflacije, kroz dijalog i partnerski odnos na jedan novi način promovisali društveno odgovorno poslovanje trgovaca.

U projektu su učestvovala 32 privredna društva sa oko 1.500 trgovinskih objekata, koji su u skladu sa spiskom osigurali najmanje jedan proizvod po zaključanoj cijeni na dogovoreni period.

Upravo se čita:  Uz mnogo zamjerki na dokument: Dom naroda PSBiH usvojio Budžet BiH za 2024.

Evo o kojima se proizvodima radi:

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Profesor Vedran Zubić protiv rudarenja: Njemačka ima najveće zalihe litija, ali će ugovor potpisati sa Srbijom

Olaf Scholz, njemački kancelar, dolazi u Srbiju s namjerom da ugovori rudarenje litija, što je prije dvije godine na...

Još vijesti za vas