Petak, 29 rujna, 2023

Ovo su dva državljana BiH koji se nalaze na listi najtraženih bjegunaca

Autor:Redakcija

Slovenska policija i dalje traga za Radomirom Cvijanovićem zvani Rale zbog pljačke banke.

Preporučeno

Na ažuriranoj Europolovoj listi najtraženijih osoba u Evropi nalaze se i dva državljana BiH. Riječ je o Mladenu Samardžiji i Radomiru Cvijanoviću za kojim traga Slovenija. Obje tražene osobe su označene kao opasne.

Mladen Samardžija je 32-godišnjak, koji je član „Kavačkog klana“.

Mladen Samardžija je učestvovao kao član međunarodne kriminalne grupe koja je djelovala u okviru veće međunarodne kriminalne grupe iz Crne Gore pod nazivom „Kavački klan“. Putem SKY komunikacije koordinirao je isporuku droge i novca i regrutovao nove članove kriminalne grupe. Svojim krivičnim djelima protivpravno je pribavio veliku imovinsku korist – navodi Europol.

Upravo se čita:  Minimalna plata u FBiH 1000 KM? Sve su prilike da će tako biti

Slovenska policija i dalje traga za Radomirom Cvijanovićem zvani Rale zbog pljačke banke.

On je optužen da je zajedno sa ostalim pomagačima provalio u trezor banke SKB banke doo, tačnije u 428 sefova. Protupravno su otuđili 19.903.924,00 eura gotovine i više vrijednih predmeta u vrijednosti od najmanje 13.000.000,00 eura. Pokušali su provaliti i u 29 sefova, ali bezuspješno.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Izetbegović jedini kandidat za predsjednika SDA, Mehmedović najavljuje: Znak da je Bakir konačno oteo stranku od članstva

Nakon što je Stranka demokratske akcije (SDA) odbila kandidaturu Šemsudina Mehmedovića za predsjednika, on se oglasio putem saopćenja koje...

Možda vas zanima i ovo