Četvrtak, 23 svibnja, 2024

Ovo su firme u KS sa najvećom zaradom: Ostvarile su prihod od 9,9 milijardi KM

Autor:Akta.ba

Preporučeno

20 najvećih firmi po prihodu ostvarile su rezultat od 9,9 milijardi KM.

Ukupno 8.798 firmi u Kantonu Sarajevo je predalo finansijske izvještaje za prošlu 2022. godinu, što je 760 više firmi u odnosu na godinu ranije, piše Akta.ba.

One zapošljavaju 115.783 radnika i ostvarile su prihod od 25,8 milijardi KM, te dobit, odnosno ukupan rezultat od 1,2 milijarde KM, pokazuje analiza portala Akta.ba na osnovu finansijskih pokazatelja.

Upravo se čita:  Vlasnik kompanije Bingo posudio novac Fočaku: Da me zovne u pola noći i kaže “Goci, treba mi bubreg, ja bih mu dao zbog njegove čovječnosti"

Poredeći ostvarene rezultate sa 2021. godinom, firme su ostvarile oko pet milijardi KM više prihoda, dok je dobit gotovo ista.

20 najvećih firmi po prihodu ostvarile su rezultat od 9,9 milijardi KM.

U ovogodišnjoj analizi prvu i drugu poziciju zamijenile su Holdina i Elektroprivreda BiH, odnosno Holdina d.o.o. Sarajevo je sa prihodom od 1,5 milijardi KM na prvom mjestu. Osim nje, na listi TOP 20 našle su se još četiri naftne kompanije, te čak četiri trgovačka lanca.

Preporučeni sadržaj

Izdvajamo

Izdvajamo

Aleksandar Vučić na sjednici Generalne skupštine UN-a pozvao sve da glasaju protiv rezolucije o Srebrenici: “Želim da skinem masku i lažna utvrđenja”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se na sjednici Generalne skupštine UN-a uoči glasanja o Rezoluciji o Srebrenici. Vučić je...

Još vijesti za vas