Ponedjeljak, 26 veljače, 2024

Paklene vrućine u Sarajevu, malo je nedostajalo da jučer padne rekord: Građani pitaju do kada ovako, odgovor dao Nedim Sladić

Preporučeno

Jedna od pratiteljki je upitala kada bi mogli očekivati osvježenje, odnosno do kada će u ovom dijelu države biti ovako velike temperature.

Nedim Sladić, najpoznatiji bh. meteorolog objavio je sinoć na svom Facebook profilu objavio je informaciju da je jučer u 18 sati u glavnom gradu Bosne i Hercegovine temperatura dostigla 38 stepeni Celzijusa.

Upravo se čita:  Fahrudin otkrio sve tajne egzotičnog vrta u Brezi: Banana u Bosni i Hercegovini može uspjeti! 

Sladić je svoje pratitelje upitao da li se, tokom vrelih ljetnih dana, sjećaju aprilskih snijegova i mrazeva. Jedan od komentatora upitao ga je da li je jučer Sarajevo oborilo vlastiti rekord najveće zabilježene temperature.

Sudeći po Sladićevom odgovoru, u glavnom gradu naše zemlje jučer je “falilo” tek nekoliko stepeni za postavljanje nove rekordne temperature.

Upravo se čita:  Poznato ko je poslao jezivu prijeteću poruku "danas ću pucati po svojoj školi"

Prema njegovim riječima, u Sarajevu je 18.08.1946. godine izmjereno čak 40 stepeni Celzijusa, što je najveća ikad zabilježena temperatura u ovom gradu.

Jedna od pratiteljki je upitala kada bi mogli očekivati osvježenje, odnosno do kada će u ovom dijelu države biti ovako velike temperature. Na to je Sladić odgovorio kako bi se ovakvo vrijeme trebalo zadržati do 5. jula.

Upravo se čita:  Koja je razlika između "tatinog" i "radničkog" djeteta: Sarajevski profesor geografije objasnio na jednostavnom primjeru zašto smo siromašni

Federalni hidrometeorološki zavod je, također, saopštio kako je Sarajevo danas u 14 sati, sa temperaturom od 37 stepeni Celzijusa, bilo drugi najtopliji grad u Bosni i Hercegovini.

Zanima li vas ovo?

Izdvajamo

Izdvajamo

Majka šokirala na sudu, prikazali slike izgladnjelog sina (12)

Na trodnevnom suđenju, koje je danas počelo pred regionalnim sudom u Kremsu, u Austriji, majka koja je zlostavljala 12-godišnjeg...

Još vijesti za vas