Utorak, 18 lipnja, 2024

Pala Vlada ZDK, premijera će predložiti SDA

Preporučeno

Novog premijera će predložiti Sranka demokratske akcije (SDA)

Na hitnoj sjednici Skupštine Zeničko-dobojskog kantona izglasano je nepovjerenje Vladi ZDK na čijem je čelu bila Amra Mehmedić.

Vlada je smijenjena sa 20 glasova za i 13 protiv. Novu većinu čine SDA, DF, SBB, NES i samostalni zastupnici. Novog premijera će predložiti SDA.

Također, izglasani su zaključci kojim se Vlada ZDK u tehničkom mandatu zadužuje da do imenovanja nove obustavi aktivnosti iz svoje nadležnosti, a posebno one koje se odnose na imenovanja i zapošljavanja, kao i da se obustave konkursi za prijeme u javnim preduzećima i ustanovama. Ovo se odnosi na sve konkursne procedure.

Upravo se čita:  SDA, DF i SBiH dogovorili zajednički nastup na Lokalnim izborima: Ko predlaže načelnika u kojoj općini?

SDA ima 11 zastupnika, DF tri, SBB dva i NES jednog, dok su samostalni zastupnici koji su se pridružili novoj većini Ivo Tadić koji je napustio HDZ, te Alen Kapković i Amela Granić koji su bivši članovi Bh. inicijative-Kasumović Fuad.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Velike gužve na izlazu iz BiH, na ovim graničnim prijelazima se čeka najduže

Na graničnim prijelazima Izačić, Velika Kladuša, Bosanska Gradiška, Gradina i Deleuša duge su kolone putničkih vozila na izlazu iz...

Još vijesti za vas