Nedjelja, 21 srpnja, 2024

Panika u Kraljevu – Nezapamćeno: Oblak mušica napao grad (Foto)

Preporučeno

Oblak mušica se oko 20 sati nadvio se nad Kraljevom u Srbiji. Za svega pola sata od insekata se nije vidjelo ništa. Padale su kao snijeg koji veje. Najviše ih je bilo oko lampiona, a trotoari i automobili su bili prekriveni mušicama.

musice1

U jednom trenutku, uslijed panike koja je zavladala među brojnim šetačima, na Trgu srpskih ratnika uskoro nije bilo nikog. Bašte kafića i šetalište su se začas ispraznili. Kroz ulične svjetiljke su se samo nazirali oblaci insekata

Upravo se čita:  Hrvatski carinik na granici tražio i dobio 50 eura mita

Kako smo doznali u Vatrogasnoj četi u Kraljevu, zabilježen je veliki broj poziva građana, ali su oni bili nemoćni da bilo šta urade, osim da ih savjetuju da zatvore prozore u kućama i stanovima.

Prema riječima Miodraga Rajkovića iz Veterinarskog instituta u Kraljevu, u pitanju je pojava prouzrokovana vlagom i visokom temperaturom, zbog kojih je skraćen ciklus razvoja insekata koji su se namnožili u velikom broju.

Upravo se čita:  Cijene smještaja u Hrvatskoj divljaju, turistička zajednica apeluje na iznajmljivače: Budite razumni

musice3

U pitanju su providne mušice koje ne ujedaju, ali ih ima toliko da građanima Kraljeva koji su se zatekli na Gradskom keju ili u centru grada ulaze u nos, oči, usta, zbog čega ljudi ulaze u domove.

Čak i stariji građani Kraljeva potvrdili su da nešto slično nisu nikada doživjeli. Ove providne mušice zaposjele su sve svjetleće površine u centru grada formirajući srebrnaste zidove.

Upravo se čita:  Na Jadranu se plaća i do 260 eura kazne za najprimitivniju praksu na plaži: Odzvonilo bahatim turistima!

(Blic)

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Gdje žive i čime se bave potomci bh. zvijezda: Djeca Dine Merlina završila prestižne univerzitete

Ko okusi život pod svjetlima reflektora uglavnom svoje nasljednike pokušava sačuvati daleko od očiju dijela javnosti koju zanima privatni...

Još vijesti za vas