Četvrtak, 18 srpnja, 2024

Par iz BiH koji posjeduje hrvatsku putovnicu: Ako naš komšija Bošnjak ne može na more u Hrvatsku, nećemo ni mi!

Autor:24sata.hr

Preporučeno

– Ako moj komšija ili kolega Bošnjak može ući samo s testom ili samoizolacijom, ne idemo ni mi. Čujem da će biti još onih iz Sarajeva koji će bojkotirati odlazak na Jadran

Hrvatska je u zadnjih mjesec dana dva puta uvodila i ukidala restrikcije za državljane BiH. Mnogi upozoravaj na apsurd da hrvatska putovnica “ne nosi” koronu, a ostale nose…

“Ja mogu na more u Hrvatsku bez testa na koronu i bez samoizolacije, ali samo zato što mi muž ima i hrvatsku putovnicu. Nećemo ići iz protesta, zbog naših kolega i sugrađana koji hrvatsku putovnicu nemaju. Ako moj komšija ili kolega Bošnjak može ući samo s testom ili samoizolacijom, ne idemo ni mi. Čujem da će biti još onih iz Sarajeva koji će bojkotirati odlazak na Jadran”.

Upravo se čita:  Meso luksuz za svakog drugog stanovnika

Kako piše 24sata.hr ogorčena sagovornica je Bošnjakinja, koja bi, da nema supruga Hrvata, na Jadran mogla samo uz uslov da na granici predoči potvrdu o plaćenom odmoru i negativan nalaz korona testa koji nije stariji od 48 sati.

Bez nalaza bi morala u dvosedmični karantin. Svi državljani EU i članovi njihove porodice ne moraju imati te potvrde i testove, odnosno ulaze u Hrvatsku kao i prije pojave korone, uz pridržavanje općih epidemioloških mjera.

Upravo se čita:  Gazde odlučuju hoće li radnici raditi po najvećim vrućinama

U slučaju hrvatsko-bošnjačkog para, novinari 24 sata pitali su MUP – s njima mogu doći i djeca koja su prijavljena na istoj adresi, nezavisno od toga jesu li biološka djeca državljana EU.

Kako navode, jako je dugačak popis pravila koja treba proučiti prije dolaska. Na granici je potrebno dokazati srodstvo s EU članom porodice, npr. pokazati vjenčani ili rodni list, kako bi se izbjegla potvrda o smještaju, ili test na koronu.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Cijene smještaja u Hrvatskoj divljaju, turistička zajednica apeluje na iznajmljivače: Budite razumni

U Hrvatskoj je trenutno 930 hiljada turista pri čemu je turistički promet u dolascima veći za pet, a noćenjima...

Još vijesti za vas