Petak, 24 svibnja, 2024

Peach neće dozvoliti secesiju RS: Moramo biti mobilni i spremni za reakciju

Autor:Agencije

Preporučeno

Specijalni izaslanik premijera Velike Britanije za Zapadni Balkan Stuart Peach je rekao da neće dozvoliti secesiju Republike Srpske iz Bosne i Hercegovin.

U Crnoj Gori se održava Samit demokratije Jugoistočne Evrope na temu “Rat u Evropi: Uticaj na Balkanu” tokom kojeg je oštro osuđen rat u Ukrajini.

Učesnici su ocijenili i da je potreban oprez da ne bi došlo do destabilizacije u regionu Zapadnog Balkana.

Upravo se čita:  Mehmedović “vrlo dobro zna Cvijanović”: Bila je konobarica dok sam ja provodio zakon

Specijalni izaslanik premijera Velike Britanije za Zapadni Balkan Stuart Peach je rekao da neće dozvoliti secesiju Republike Srpske iz Bosne i Hercegovin.

On je ocijenio između ostalog da ruska invazija na Ukrajinu predstavlja neisprovociran varvarski čin, te saopštio da Velika Britanija stoji uz region Zapadnog Balkana spremno za reakciju u slučaju posljedica ruske agresije na Ukrajinu.

Upravo se čita:  Dodik priželjkuje "priključenje srpskog naroda Srbiji": Bez toga nam nema budućnosti

On je takođe konstatovao da Rusija ima destruktivne namjere.

“Moramo biti mobilni i spremni za reakciju. Niko ne može biti miran u regionu kada su u pitanju posljedice ruske agresije na Ukrajinu, niti ih ignorisati. Osjetljivi smo na činjenicu da su ratu u Ukrajini prethodili drugi ratovi u Evropi”, rekao je Peach te saopštio da je ključna kolektivna bezbjednost:

Upravo se čita:  Bećirović izrazio saučešće povodom smrti predsjednika Irana Ebrahima Raisija

“Kao NATO saveznici smo svjesni značaja kolektivne bezbjednosti. Moramo nastaviti da izgrađujemo kapacitete zemalja regiona, kroz vladavinu prava i snažnu politiku i na taj način izgraditi otpornost u sučavanju sa situacijom u kojoj smo se našli.”

Izdvajamo

Izdvajamo

Ovo je nastradali mladić: Motociklista poginuo u sudaru kod Laktaša

U teškoj saobraćajnoj nesreći rano jutros kod Laktaša poginuo je motorista Kristian Daić (35) iz Bosanskog novog (Novog Grada). Nesreća...

Još vijesti za vas