Petak, 14 lipnja, 2024

Pet osoba lišeno slobode zbog krijumčarenja 30 migranata

Autor:Redakcija

Preporučeno

Osumnjičeni su lišeni slobode i protiv njih će biti podnesen izvještaj o počinjenom kaznenom djelu nadležnom tužiteljstvu.

Pripadnici Postrojbe granične policije Kamensko, 26. siječnja 2024. godine, spriječili su krijumčarenje 30 osoba afroazijskog podrijetla u mjestu Rašeljke, općina Tomislavgrad.

Naime, mobilna ophodnja Granične policije zaustavila je tri putnička vozila, za koja su postojala operativna saznanja da krijumčare migrante. 30 osoba afroazijskog podrijetla pokušali su prokrijumčariti preko državne granice. Jednim vozilom, marke VW Passat, upravljao je državljanin BiH V. M., drugim vozilom marke Renault Megane, upravljao je državljanin BiH E. I., sa suvozačem N. M., dok je trećim vozilom marke Mercedes Vito upravljala državljanka BiH E. B., čiji je suvozač bio državljanin Italije M. Q.

Upravo se čita:  Policija spriječila samoubistvo maloljetnika iz Konjica

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno kazneno djelo Krijumčarenje ljudi iz čl. 189 KZ BiH, o događaju je obaviješten dežurni tužitelj Tužiteljstva BiH. Osumnjičeni su lišeni slobode i protiv njih će biti podnesen izvještaj o počinjenom kaznenom djelu nadležnom tužiteljstvu.

Kod osobe koja je upravljala vozilom Mercedes Vito, pronađena je i određena količina Speeda. Osoba koja je upravljala vozilom Renault Megane imala je krivotvorenu vozačku dozvolu. Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela iz čl. 239 KZ FBiH i kaznenog djela iz čl. 373 KZ FBiH, bit će kontaktirano i nadležno županijsko tužiteljstvo. Krijumčareni migranti predani su Službi za poslove sa strancima na daljnje postupanje, a dvojica će biti saslušana u svojstvu svjedoka.

Upravo se čita:  MUP KS pretresa kuću i vikendicu bivšeg FUP-ovca Zorana Čegara

Rad na predmetu se nastavlja.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Ovo je majka koja je pretukla nastavnicu biologije jer je njenom sinu zaključila dvojku: Porodica joj posjeduje hotel, poznata je po incidentima

Majka učenika koja je krvnički pretukla nastavnicu biologije u O. Š. "Jovan Dučić", A. R. (32), bivša je odbojkašica...

Još vijesti za vas