Srijeda, 21 veljače, 2024

Pijani Hrvati vrijeđali ženu iz BiH, psovali joj oca, majku i Srebrenicu

Autor:Index.hr

Preporučeno

Policija je protiv 50-godišnjaka podigla optužni prijedlog za remećenje reda i mira, vrijeđanje policije te prekršaj članka 25. Zakona o suzbijanju diskriminacije.

Dvojica Hvarana završila su na 14 dana u zatvoru na Bilicama nakon jučerašnjeg incidenta na Trgu svetog Stjepana u Hvaru. Vidno pijani radili su probleme ljudima i policiji koja ih je na koncu uhitila i provela u Split, na Općinski prekršajni sud. Odbili su alkotest, piše Dalmatinski portal.

Policija je protiv 50-godišnjaka podigla optužni prijedlog za remećenje reda i mira, vrijeđanje policije te prekršaj članka 25. Zakona o suzbijanju diskriminacije.

Upravo se čita:  Šok u autobusu: Žena krenula kod svoga sina u Štutgart. Napravili pauzu i samo se srušila, na mjestu mrtva

Drugookrivljenika, 56-godišnjaka, tereti se za remećenje reda i mira te prekršaj Zakona o nabavi oružja. On se u incident uključio nešto kasnije te je ljudima pokazivao nož.

Pedesetogodišnjaka se, pak, tereti da je vrijeđao stariju gospođu, a potom i skupinu ženskih osoba koja je pokušala zaštititi ženu od verbalnog nasilja. Oštećenoj ženi, porijeklom Bošnjakinji, poručio je: ‘Je*ali smo ti mater i oca u Srebrenici, je*at ćemo i tebe.‘

Upravo se čita:  Srbija dobila novo oružje od Putina, Vučić: Nije snažan kao Krasuha, ali je odličan

Situaciju je pokušao smiriti muškarac koji se tu zatekao, ali ga je 50-godišnjak udario u glavu. Potom je vrijeđao policajce koji su stigli na intervenciju, govoreći im da su glupe pandurčine. Obojica okrivljenika negiraju optužbe. Sutkinja ih je odlučila poslati na hlađenje u zatvor na dva tjedna, a postupak će se nastaviti.

Saslušat će se svjedoci, oštećena i policajci s intervencije. Optužnim prijedlogom zatraženo je da se okrivljenike kazni novčano i kaznom od trideset dana zatvora.

Moglo bi vas zanimati

Izdvajamo

Izdvajamo

Poslodavci u FBiH insistiraju na zakonu o zapošljavanju stranaca, ali i da se “srede” evidencije nezaposlenih

Na sastanku predstavnika Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i Udruženja poslodavaca FBiH koji je održan danas u Sarajevu, zaključeno...

Još vijesti za vas