Srijeda, 24 srpnja, 2024

Pjanić uplatio 10.000 eura za liječenje teško oboljele Aldine Sarajlić

Preporučeno

Bh. nogometni reprezentativac i igrač talijanske Rome, Miralem Pjanić, je po ko zna koji put pokazao da je veliki humanista. Naime, Pjanić je odlučio pomoći svojoj teško oboljeloj sugrađanki iz Kalesije, Aldini Sarajlić, da što prije ode ne liječenje i u te svrhe uplatio 10.000 eura.

Miralem-Pjanic-Lyon-Liv-001Bh. nogometni reprezentativac i igrač talijanske Rome, Miralem Pjanić, je po ko zna koji put pokazao da je veliki humanista. Naime, Pjanić je odlučio pomoći svojoj teško oboljeloj sugrađanki iz Kalesije, Aldini Sarajlić, da što prije ode ne liječenje i u te svrhe uplatio 10.000 eura.

Upravo se čita:  Samo 44 posto djece u BiH ide u vrtić, u EU 92 posto

Kako nam je kazao Aldinin zaručnik Elvir Nuhanović, Pjanić se sam javio u želji da pomogne.

“Niko od nas ga nije zvao niti slao e-mailove. Jednostavno se sam javio i izrazio želju da pomogne. Čak nije ni želio da se to sazna, ali mi smo insistirali na tome”, kazao nam je Nuhanović.

Igrač Rome i reprezentacije BiH je na svom oficijelnom Facebook profilu podijelio vijest o pomoći Aldini uz komentar: “Bit će sve dobro, akoboda”.

Upravo se čita:  Uz mnogo zamjerki na dokument: Dom naroda PSBiH usvojio Budžet BiH za 2024.

Podsjetimo, 24-godišnjoj Aldini Sarajlić početkom godine dijagnosticirana je akutna leukemija, a jedina šansa za njeno izliječenje je odlazak u neku od evropskih klinika na transplantaciju koštane srži.

Od trenutka kada su saznali za Aldininu bolest, njeni najmiliji pokrenuli su niz humanitarnih akcija kako bi spasili njen mladi život. Nuhanović nam je kazao da je nakon Pjanićeve donacije potrebno prikupiti još 5.000 KM.

Elvir kaže da se Aldina nakon kratkog boravka kući ponovno vratila na Univerzitetsko-klinički centar Tuzla gdje se liječi, a čim bude pronađen donor ići će na spasonosnu transplantaciju koštane srži.

Upravo se čita:  U dobro pripremljenoj akciji: Španska policija uhapsila 20 žena iz BiH

Ukoliko i vi želite pomoći Aldini, možete to uraditi na sljedeće račune:

Za uplate u KM: Za devizne uplate:

Naziv banke: Unicredit Bank dd
Broj računa: 3386502546879180
Broj partije: 40275637000

Za uplate iz inozemstva:

Naziv banke: Unicredit Bank dd
Broj računa: 40275637101
IBAN: BA39 3386 5028 5163 7854
SWIFT: UNCRBA22

Izvor: Klix.ba

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Cijena lampe koju je postavila Karić na Baščaršiji iznosi 19.750 KM + PDV

Svijetleća instalacija, odnosno Sarajevski dijamant, koji je izazvao burne reakcije u javnosti, zapravo je novi brend domaće firme Metallon...

Još vijesti za vas