Ponedjeljak, 17 lipnja, 2024

Pjevačica iz Srbije prošla na crveno i zakucala se u autobus: Isplivali detalji saobraćajne nesreće, evo koja kazna joj prijeti

Preporučeno

Zakon o bezbjednosti saobraćaja je u ovom segmentu pooštren od februara prošle godine.

Pjevačica Aleksandra Mladenović doživjela je saobraćajnu nesreću, a kako se sada navodi, ona je prošla na crveno i izazvala udes sa autobusom u Beogradu na vodi.

Njen automobil je tom prilikom potpuno uništen, a Aleksandra Mladenović je povrijedila nogu nakon čega je otišla na preglede, a potom puštena na kućno liječenje i prepisano joj je mirovanje, ali se i dalje nalazi u stanju šoka.

Upravo se čita:  Pobjednici “Zvezda Granda” Šejli Zonić uručen novi automobil

Inače, Zakon o bezbjednosti saobraćaja je u ovom segmentu pooštren od februara prošle godine.

Samim tim prolazak na crveno smatra se jednim od najtežih prekršaja u saobraćaju, s obzirom na to da je uzrok brojnih saobraćajnih nesreća i spada, kako je definisano ZBS, “u grubu nepažnju u vožnji”.

Crveno svjetlo na semaforu znači strogu zabranu prolaza, a nepoštovanjem ove zabrane vozač može ugroziti i sebe i sve ostale učesnike u saobraćaju, prenosi Kurir.

Upravo se čita:  Otkriveno u kakvom su zapravo odnosu Krajiškinje Šejla Zonić i Đula Drini

Za prolazak kroz crveno koji reguliše član 142 Zakona o bezbjednosti saobraćaja predviđena je novčana kazna od 20.000 do 40.000 dinara ili kazna zatvora u trajanju do 30 dana. Takođe 6 kaznenih poena i mjera zabrane upravljanja vozilom u trajanju od najmanje tri mjeseca.

Međutim, ako je vozač prolaskom kroz crveno ugrozio ostale učesnike u saobraćaju kazna će biti veća od 40.000 do 60.000 dinara ili kazna zatvora do 60 dana, 6 kaznenih poena kao i zabrana upravljanja vozilom u trajanju od najmanje pet mjeseci.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Mladi konobar koji je sve oduševio: Zaposlio sam se da pomognem baki, da njoj bude lakše

Konobar Dušan Đorđević oduševio je region nakon što je travel bloger Kristijan Iličić objavio snimak njega na poslu u...

Još vijesti za vas