Ponedjeljak, 29 svibnja, 2023

Plenković danas i sutra u Mostaru: Sastaje se s Krišto i Čovićem

Nemojte propustiti

Plenković će se sutra obratiti na svečanosti otvaranja 24. Međunarodnog sajma ekonomije u Mostaru

Hrvatski premijer Andrej Plenković posjetit će Bosnu i Hercegovinu gdje će u Mostaru boraviti danas i sutra, a razlog njegove posjete našoj zemlji je 24. Međunarodni sajam ekonomije.

Planirano je da se tokom boravka u Mostaru sastane sa predsjedavajućom Vijeća ministara BiH Borjanom Krišto, zamjenikom predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Draganom Čovićem te mostarsko-duvanjskim biskupom Petrom Palićem.

Upravo se čita:  Savjetnica u Kabinetu člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića u vezi s razrješenjem ambasadora Abdulaha Skake

Hrvatski premijer će boravak u Mostaru početi danas u 17:30 sati susretom s mostarsko-duvanjskim biskupom Petrom Palićem u sjedištu Mostarsko-duvanjske biskupije.

Plenković će se potom sastati s predsjedavajućom Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjanom Krišto u 18:15 sati u hotelu ”Mepas”.

Nakon toga, planiran je sastanak Plenkovića i zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragana Čovića. Taj sastanak trebao bi se održati u 19 sati u sjedištu Hrvatskog narodnog sabora BiH.

Upravo se čita:  Ministar Helez: Ko god pokuša da otcijepi bilo koji dio Bosne i Hercegovine, naići će na žestok odgovor države

Plenković će se sutra obratiti na svečanosti otvaranja 24. Međunarodnog sajma ekonomije u Mostaru, koja počinje u 11 sati, objavila je Vlada Republike Hrvatske.

Pročitajte još

Izdvajamo

Mirni skup u Sarajevu: Veliki broj građana odaje počast mladoj Bišćanki Azri Spahić

Građani su položili cvijeće i odali počast stradaloj djevojci Azri Spahić, te uputili podršku njenoj porodici. Veliki broj građana okupio...

Možda vas zanima i ovo