Četvrtak, 23 svibnja, 2024

Plenković o izbornoj reformi u BiH: Radimo sve što možemo, Bošnjaci će nositi teret odgovornosti ako to odbiju

Preporučeno

– Treba iscrpiti sve mogućnosti i mi to radimo, uvjereni da će, prije ili kasnije, međunarodna zajednica, a i drugi politički akteri u BiH shvatiti da BiH može dobro funkcionirati po ovom modelu 1-2-3

Hrvatski premijer Andrej Plenković ocijenio je u srijedu u Dubrovniku kako je uvjeren da će međunarodna zajednica, a i drugi politički akteri u BiH shvatiti da Bosna i Hercegovina može dobro funkcionirati po modelu 1-2-3, samo ako su svi zadovoljni.

Upravo se čita:  Na šta se to spremaju? Građanima Srbije masovno stižu pozivi za vojsku

Istaknuo je kako je stav HDZ-a Hrvatske i HDZ-a i HNS-a BiH sve ove godine jedinstven i čvrst – promijeniti Izborni zakon, naglasivši kako HDZ od 2006. godine upozorava na nedopustivo praksu da većinski narod svojim glasovima, zbog nepravednog Izbornog zakona, bira Hrvatima njihovog člana Predsjedništva.

– U konačnici ako i ti finalni pokušaji koji dolaze s najviše razine EU na poticaj Europskog vijeća završe tako da Bošnjaci expressis verbis kažu: ‘Mi ne želimo dogovor’, onda je teret odgovornosti za nepravedne i nepoštene izbore u listopadu po postojećim okolnostima na njima, a ne na Hrvatima, ocijenio je Plenković, prenosi Fena.

Upravo se čita:  Ubio punicu, pokušao i ženu, pa presudio sebi; Komšija: Čuo sam da je zapomagala punica

Dodao je kako treba iscrpiti sve mogućnosti, što HDZ i radi.

– Treba iscrpiti sve mogućnosti i mi to radimo, uvjereni da će, prije ili kasnije, međunarodna zajednica, a i drugi politički akteri u BiH shvatiti da BiH može dobro funkcionirati po ovom modelu 1-2-3, samo ako su svi zadovoljni, naveo je hrvatski premijer.

Izdvajamo

Izdvajamo

Oklopna vozila MUP-a RS na ulazu u Srebrenicu

Napetosti u i oko Srebrenice pojačane su otkako je čelnik bosanskih Srba Milorad Dodik najavio da će njegova vlada...

Još vijesti za vas