Petak, 9 lipnja, 2023

Po danu su studentice, a noću fatalne go-go plesačice

Nemojte propustiti

Posao go go plesačica je zagrijati atmosferu u noćnim klubovima. Mnoge od njih su studentice koje plesom najčešće finansiraju fakultet.

go-go

Nikolina Bestić studentica je treće godine novinarstva. Plesom se bavi od svoje desete godine i većinu kostima sašila joj je mama koja joj daje punu podršku. Ovog vikenda nastupila je s kolegicom u jednom popularnom zagrebačkom klubu.

Upravo se čita:  Nova odluka gradonačelnika Dubrovnika: Turisti ne smiju vući kofere - moraju ih nositi!

Nina Bunjevac voditeljica je plesnog kluba First Entrtaiment i kaže kako se cijena za koreografirani nastup kreće od oko 5.000 kuna pa na dalje, ovisi o tome koliko je cura u timu.

U Beogradu, gradu gdje zabava traje 24 sata sedam dana u sedmici zanimanje go go plesačice vrlo je unosno. Mjesečno plesačice mogu zaraditi i do tri prosječne srpske plaće.

Upravo se čita:  Još jedna tragedija potresla region: Učenik se objesio jer nije mogao da popravi jedinicu?

– Navikneš se na brz novac, na tako lak novac i uđeš u tu cijelu tu rutinu i sve to – rekla je ekipi Provjerenog, Jelena Krunić plesačica koja po klubovima radi već više od sedam godina, a prenosi Dnevnik.hr.

Iako su izložene predrasudama, one svoj posao vole više od svega. Svjesne su, ipak, da to nije posao dugog vijeka. Uvježbavaju pokrete, smišljaju koreografije i kostime, plešu na vrtoglavo visokim potpeticama cijelu noć. Usprkos osudama, ples je ono što ovim djevojkama, a nerijetko i njihovim porodicama plaća životne troškove, što god neko mislio o tome.

Upravo se čita:  Dvoje ljudi u Dubrovniku ‘zaradilo’ je kaznu zbog oskudne odjeće koju su nosili po gradu

(Dnevnik.hr)

Pročitajte još

Izdvajamo

Lijepe vijesti: U FBiH u aprilu smanjen broj nezaposlenih za 2.956 osoba

U Federaciji BiH je 31. marta ove godine bilo 537.099 registrovanih zaposlenih osoba. Na evidencijama kantonalnih službi za zapošljavanje, 30....

Možda vas zanima i ovo