Utorak, 23 travnja, 2024

Po Sarajevu hoda prevarant i zloupotrebljava humanitarnu akciju za Amara Šabovića

Preporučeno

Ljudi ponekad tuđu nesreću pokušavaju iskoristiti kako bi zaradili. To se nažalost dogodilo i u slučaju teško oboljelog Amara Šabovića iz Sarajeva, piše sarajevski Klix.

Amar Šabović (Foto: Arhiv)
Amar Šabović (Foto: Arhiv)

Amarova majka Mina Šabović i njegovi prijatelji  žele upozoriti sve ljude dobre volje da ne nasjedaju na zloupotrebu njihovog sina i prijatelja.

Kako su nam kazali, u proteklih nekoliko dana Sarajevom hoda čovjek srednjih godina koji sa sobom nosi Amarovu fotografiju, predstavlja se kao njegov otac i traži od građana novac za liječenje.

Prevarant je nekoliko puta viđen u naselju Ciglane, kao i u ulici Ferhadija. Porodica i prijatelji mole sve ljude dobre volje koji žele pomoći Amaru da novac uplaćuju isključivo na humanitarni račun ili da pomognu pozivom na humanitarni broj. Cijeli slučaj zloupotrebe humanitarne akcije prijavljen je i MUP-u Kantona Sarajevo, piše pomenuti portal

Upravo se čita:  Hoće li se janjac “okrenuti”? Evo kakvo nas vrijeme očekuje za prvomajske praznike

Devetnaestogodišnji Amar Šabović je rođen sa teškom genetskom autoimunom bolešću – cističnom fibrozom, zbog čega ima česte upale pluća i probleme sa varenjem. Za njegovo liječenje u Beču potrebno je skupiti 300.000 KM.

Podsjećamo, sličana prevara se desila prije nekoliko dana Melihi Bojić koja dugo vremena živi u Njemačkoj.

Meliha je vidjevši na Facebook profilu Milana Dine Pavlovića (glumac) poziv za humanitarnu akciju, gdje Milan pozvao prijatelje i sve Bosance i Hercegovce da pomognu oboljelom dječaku Elvedinu Deronjiću iz naselja Palanka kod Brčkog, nasjela na prevaru i uplatila određenu svotu novca.

Upravo se čita:  Bliži se 1. maj: Janje od 15 kilograma košta 345 KM!

Melihu i njenog supruga je sudbina teško oboljelog Elvedina vrlo dirnula te su odlučili javiti se Milanu Pavloviću, koji ih je uputio svom prijatelju iz Brčkog Darelu Buljugiji koji, navodno, skuplja novac za malog Elvedina. Buljugija je porodici Bojić dao sve potrebne podatke na osnovu kojih je porodica Bojić uplatila novac preko Western Uniona u Dortmundu. Ubrzo je obavijestio porodicu da će brzo otići kod dječaka Elvedina kako bi mu predao novac. Međutim porodica Bojić je otkrila kako je Milan Dino Pavlović svoj profil ugasio, a isto je učinjeno i sa Facebook profilom Darela Buljugije.

Upravo se čita:  Meteorolog Bakir Krajinović objavio prognozu za cijeli april

Glumac Milan Pavlović je izjavio da ne zna uopće o čemu se radi, da ima profil na Facebooku, ali ne pod imenom Milan Dino Pavlović, preko kojeg je porodica Bojić pokušavala pomoći dječaku Elmedinu.

 
Amaru Šaboviću možete pomoći pozivom na broj 090 291 089 (pozivom donirate 2 KM) ili uplatom na račun:

UniCredit banka
Za uplate u KM
Transakcijski broj: 3389102539435949
Broj računa: 40240363000

Ino uplate
Broj računa:40240363101
IBAN: BA393389102539435949
SWIFT: UNCRBA22
na ime Amar Šabović

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Ako imate ove novčanice od 10, 20, 50 i 100 KM? Od naredne godine ih više nećete moći koristiti

Centralna banka Bosne i Hercegovine povlači iz opticaja novčanice konvertibilne marke apoena 10 KM, 20 KM, 50 KM i...

Još vijesti za vas