Subota, 9 prosinca, 2023

Počelo saslušanje ljekara s KCUS-a u slučaju Dženan Memić: ‘Poznata su njihova imena, a i saradnici’

Vijeće Apelacionog odjeljenja Suda Bosne i Hercegovine u julu 2023. godine izreklo je drugostepenu presudu u predmetu “Zijad Mutap i drugi”

Preporučeno

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine počelo je saslušanjem ljekara sa KCUS-a u slučaju “Dženan Memić”, potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba.

To je za ovaj portal potvrdio Ifet Feraget, advokat porodice Memić, a u MUP-u KS se, prema informacijama Radiosarajevo.ba, saslušavaju ljekari koji su vještačili zdravstveno stanje Alise Ramić (rođ. Mutap).

“Tačno je da je u toku istraga i da se provode istražne radnje saslušanja ljekara sa KCUS-a. U cilju istrage i svih narednih akcija Tužilaštva BiH, više detalja ne mogu kazati”, dodao je Ifet Feraget za Radiosarajevo.ba.

Upravo se čita:  Penzioneri u FBiH će dobiti penzije ranije nego inače, najviša iznosi 2.626, a najniža 538,27 maraka

Kontaktirali smo i Muriza Memića, oca Dženana Memića, koji je za također dao komentar, ali u cilju istrage i on nije mogao mnogo govoriti.

“Što se tiče amnezije Alise Mutap, sve je tu noć kada je Dženan došao na KCUS završeno. Poznata su imena ljekara koji su učestovavali u tome, a i njihovih saradnika. Zna se i ko je utjecao na te ljekare.

Upravo se čita:  Advokat Nobilo pojasnio zahtjev Dodika: Suđenje je kontaminirano, moramo se maknuti iz Sarajeva

A posebno me interesuje istraga oko bivše direktorice Hitne pomoći Sene Softić-Taljanović, jer znamo da je bio istrgnut dio protokola i brisao se snimak poziva. Na sudu smo čuli da je ona uvela pacijenta na stražnja vrata, bliskog rođaka. Zbog istrage i ja ne mogu ništa više kazati o ovome”, dodao je Muriz Memić za Radiosarajevo.ba.

Podsjetimo, Vijeće Apelacionog odjeljenja Suda Bosne i Hercegovine u julu 2023. godine izreklo je drugostepenu presudu u predmetu “Zijad Mutap i drugi”, u vezi sa slučajem smrti Dženana Memića 2016. godine, kojom su optuženi Alisa Ramić i Hasan Dupovac proglašeni krivim zbog prikrivanja dokaza.

Upravo se čita:  Zijada država šalje u zatvor zbog krađe drva koju nije napravio

Alisa Ramić, djevojka stradalog Dženana Memića je osuđena na dvije i po godine zatvora, a Hasan Dupovac, bivši načelnik Odjeljenja za saobraćajne istrage u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo (KS), na tri godine zatvora.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Ministar objavio detaljne informacije: “Na javni poziv za EU pomoć imali smo i prijave mrtvih ljudi, žao mi je što nema dovoljno novca”

Na javni poziv za EU pomoć prijavilo se više od 216.360 domaćinstava u kojima živi 429.066 pojedinaca, a prema...

Možda vas zanima i ovo