Subota, 13 srpnja, 2024

Počinje sezona kupanja: Cijene dnevnih ulaznica i do 20 KM

Autor:Klix.ba

Preporučeno

Na Panonskim jezerima u Tuzli kupači su prisutni od 1. juna, a svečano otvorenje zakazano je za 15. juni kada će prisutne zabavljati pjevač Goran Karan.

Dolaskom sunčanih i toplih dana očekuje se i početak sezone kupanja. Neki bazeni u Federaciji već su otvorili svoja vrata, dok će drugi to učiniti predstojećeg vikenda.

Kada je u pitanju Sarajevo, Termalna rivijera na Ilidži je vrata ljetnom kupanju otvorila 1. juna. Cijene su ostale nepromijenjene u odnosu na prošlu godinu pa je pojedinačna ulaznica za odrasle 13 KM za radni dan i 16 KM za vikenda, dok je za djecu 10, odnosno 12 KM.

Gradski bazen na Dobrinji još uvijek nije otvoren i ne zna se kada će biti piše Klix.

Kada je u pitanju Mostar, gradski bazen Daleka obala otvoren je ovog petka i radit će svaki dan od 10 do 19 sati. Cijene ulaznica još uvijek nisu objavljene.

Upravo se čita:  Duge kolone na izlazu iz BiH na nekoliko graničnih prijelaza

Iz Aqua parka Havana, koji se nalazi na Buni, kazali su nam da će svoje vrata otvoriti “sredinom mjeseca”.

U Konjicu je situacija takva da građani, barem na gradskom bazenu, neće moći plivati i to drugu godinu zaredom.

“Zbog velikog upita gostiju, kako domaćih tako i stranih, dužni smo vas obavijestit da Aqua park “Bazeni” Konjic neće otvarati svoja vrata ovo ljeto. Već drugu godinu zaredom se prave smetnje od strane vlasti grada Konjica. Da li smo s namjerom uskraćeni da uživamo zajedno ove sezone ili je samo u pitanju nesposobnost uposlenog rukovodstva grada Konjica, ostaje nam nada da će istina izaći na vidjelo”, napisali su iz Aqua parka Konjic prošle godine. Nama su potvrdili da se situacija nije promijenila ni ove pa će bazen ostati zatvoren.

Upravo se čita:  Počast i cvijeće za žrtve genocida - Porodice pored tabuta, sve je spremno za dženazu

Na Panonskim jezerima u Tuzli kupači su prisutni od 1. juna, a svečano otvorenje zakazano je za 15. juni kada će prisutne zabavljati pjevač Goran Karan.

Vodeni park “Ribica” u Vitezu otvoren je 8. juna, a na dan otvorenja ulaz je bio besplatan. Inače, cijene ulaznica radnim danima iznose 10, a vikendom 12 KM. Postoji i opcija popodnevne ulaznice koja iznosi 8 KM radnim danima, a 10 KM vikendom. Za djecu su cijene 6 i 8 KM, odnosno 5 i 6 KM.

Upravo se čita:  Detalji dolaska Vojske Srbije u BiH: Evo ko je upoznat o svemu, najavljen ulazak kadeta!

Kada je u pitanju Bihać, u februaru su počeli radovi na uklanjanju starog bazena kako bi počela priprema za izgradnju novog u čijem finansiranju je učestvovala i Vlada Federacije.

Sezona kupanja u gradskom bazenu Aquana u Banjoj Luci počela je 6. juna. Sezonske cijene ulaznica u pretprodaji iznosile su 90 KM za neograničen broj dolazaka, 40 KM za 10 ulaza, 68 KM za 20 ulaznica i 92 KM za 30 ulaza.

Aqua park u Trebinju vrata je otvorio 8. juna. U promo periodu, koji traje od 8. do 16. juna, cijena poludnevne karte iznosit će 15, a cjelodnevne 20 KM, dok će od 17. juna cijena poludnevne iznositi 25, a cjelodnevne 30 KM.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Ovo je Željko iz Loznice koji će Mostarcu Adnanu donirati dio jetre

U najtežim životnim trenucima, stvaraju se najljepše ljudske priče. One koje vraćaju vjeru da ipak dolaze ljepša vremena. Vremena...

Još vijesti za vas