Četvrtak, 23 svibnja, 2024

Počinje sudski postupak Sebije Izetbegović protiv UNSA, iduće sedmice pripremno ročište

Autor:Faktor.ba

Preporučeno

Dr. Izetbegović ranije je i sama potvrdila kako su pronađeni dokumenti koji potvrđuju validnost njene magistarske, kao i doktorske titule.

U Općinskom sudu u Sarajevu za 28. februar zakazano je pripremno ročište po tužbi bivše generalne direktorice KCUS-a Sebije Izetbegović protiv Univerziteta u Sarajevu.

Izetbegović je tužila je Univerzitet u Sarajevu (UNSA), tražeći poništenje odluke o oduzimanju titule magistra medicinskih nauka.

Ovu informaciju za Faktor su potvrdili pravni zastupnici dr. Izetbegović Senka Nožica i Esad Oruč.

Upravo se čita:  Poznato odakle su pljačkaši koji su ukrali dva miliona KM u Banjoj Luci: "Tražimo ih desetoricu"

Doktorica Izetbegović ranije je i sama potvrdila kako su pronađeni dokumenti koji potvrđuju validnost njene magistarske, kao i doktorske titule.

– Što se tiče pronalaska dokumenata, odgovor je da. Prije nekoliko dana se pojavila i velika kartonska koverta u kojoj su moji originalni certifikati i lična dokumenta koji su bili ukradeni iz ladice mog kancelarijskog stola. Ko je to ukrao, i kada još uvijek ne znam, ali je ovo dobar znak – navela je ona ranije.

Upravo se čita:  SIPA u Bratuncu uhapsila muškarca jer se ilegalno bavio bankarskom: Oduzeli mu i VW Touarega

Također, obznanjeno je kako je dosadašnja istraga Kantonalnog tužilašva Kantona Sarajevo pokazala da su njen zagrebački indeks i preostala dokumentacija sa Medicinskog fakulteta u Zagrebu autentični i vjerodostojni.

Na pripremnom ročištu koje je zakazano za srijedu u 9 sati bit će iznijeti prijedlozi dokaza koji će biti izvedeni na glavnoj raspravi.

– Između ostalog, jedan od glavnih dokumenta je i spomenuti nalaz grafološkog vještačenja – kazao je za Faktor advokat Oruč.

Izdvajamo

Izdvajamo

Dan žalosti u Tuzli: Danas će Amela i njeno dvoje djece biti ispraćeni na vječni počinak

Amela Čičkušić, te njeno dvoje djece Amar (2015) i Ajna (2022), koje je u tuzlanskom naselju Stupine u nedjelju...

Još vijesti za vas